Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Technische Commissie

Technische Commissie

 

Uitleg methodiek indelingen jeugdteams vv HS’88, seizoen 2021-2022

De Jeugdcommissie en de Technische Commissie hebben de (voorlopige)
indelingen van de jeugdteams voor het seizoen 2021-2022 vastgesteld, ongeveer 365 spelers en speelsters voor +/- 34 jeugdteams.
Doordat in de afgelopen maanden, door het coronavirus, fors minder wedstrijden zijn gespeeld en de trainingen ook anders waren, zijn de keuzes om tot indelingen te komen anders gegaan dan we volgens het structuurplan zouden doen.

Deze indelingen zijn tot stand gekomen na overleg tussen de (hoofd)trainers, leiders, (technische) coördinatoren en Technische Commissie.

Via deze weg wordt, op hoofdlijnen, uiteengezet op welke wijze deze indelingen tot stand zijn gekomen, conform de uitgangspunten van het technisch beleidsplan van vv H.S’88.

 1. Alle trainers, technische coördinatoren en leeftijdscoördinatoren zijn uitgenodigd door de HJO voor een indelingsavond per leeftijdscategorie, om samen met personen uit de TC en de jeugdcommissie de (voorlopige) indeling te bespreken.
 2. Op basis van deze avonden en rekening houdend met de uitgangspunten zijn de (voorlopige)indelingen tot stand gebracht. Hier wordt o.a. rekening gehouden met de volgende aspecten:
 • De selectieteams zijn vastgesteld op basis van voetbalkwaliteiten, combinatie van aspecten zoals technisch / tactisch / motivatie / conditie / fysiek / teamspeler.
 • De overige teams zijn ingedeeld op basis van onder andere leeftijd, teams van herkomst, voetbalkwaliteiten, sociaal-maatschappelijke aspecten en input leiders/jeugdkader.
 • Daarnaast hebben we met de indelingen uiteraard ook te maken met aantallen spelers per leeftijdscategorie, hetgeen gevolgen kan hebben voor het aantal teams en de indelingen per team.
 • In verband met aantallen en andere aspecten kunnen individuele wensen niet altijd gehonoreerd worden.
 1. Op basis van bovenstaande methodiek worden eerst de selectieteams samengesteld. De hoofdtrainer(s) spelen daar een bepalende rol in.
 2. Vervolgens worden de overige teams samengesteld. In verband met de grootte van de vereniging is het niet altijd mogelijk dat vriendjes bij elkaar in een team komen of blijven.
  Het is wel zo dat we rekening proberen te houden met een goede samenstelling van het team. Het doel is dat iedereen zoveel mogelijk plezier in voetballen heeft en houdt.

 3. De mogelijkheid bestaat dat er tijdens het seizoen mutaties in de (selectie)teams kunnen plaatsvinden. Dit kan met het niveau maar ook met trainingsopkomst en/of motivatie te maken hebben. Dat zal altijd in overleg met de betrokkenen plaatsvinden.
 4. De ervaring leert dat na het bekend maken van de indelingen de vv H.S’88 reacties van ouders en/of spelers ontvangt voor nadere uitleg over de indelingen. Nadere uitleg kan gevraagd worden bij de (leeftijd)coördinator van de desbetreffende categorie. Het doel is dat iedere speler/speelster met plezier voetbalt op het niveau dat bij hem of haar hoort. Te hoog zijn ingedeeld is niet leuk maar te laag ook niet. Wij proberen hier zo zorgvuldig mogelijk mee om te gaan, rekening houdend met tal van belangen. Dat hierbij keuzes gemaakt worden waar niet iedereen het mee eens is, kan bijna niet voorkomen worden. Wanneer spelers op dit moment niet in aanmerking komen voor een selectieteam betekent niet dat wij hem of haar uit het oog verliezen. In sommige gevallen laat een trainer van een selectieteam om die reden spelers uit niet selectieteams meetrainen.
 5. 8. We houden de mogelijkheid open om in verband met aan- en afmeldingen die mogelijk nog gaan plaatsvinden, of om andere redenen, wijzigingen door te voeren. Dit wordt uiteraard zo spoedig mogelijk gecommuniceerd.
 6. Het is nog niet bekend wanneer de trainingen voor het seizoen 2021-2022 precies zullen starten. Indicatie is: eind van de zomervakantie.
  De teams zullen door de desbetreffende leeftijdscoördinator, leider(s) en/of trainer(s) geïnformeerd worden. De competitie en/of bekerwedstrijden beginnen vanaf het weekend van 4 september 2021.
  Voor beide data moet nog duidelijkheid komen van de KNVB. Ook hier worden jullie door de desbetreffende leeftijdscoördinator, leider(s) en/of trainer(s) geïnformeerd.
 7. Wanneer u vragen of opmerkingen heeft kunt u contact opnemen met de leeftijdscoördinator van de desbetreffende categorie voor nadere uitleg of informatie.

Voor volgend seizoen zijn wij nog op zoek naar LEIDERS voor onze jeugdteams. U kunt zich via de coördinatoren van de Jeugdcommissie aanmelden.

 Als je je geroepen voelt om TRAINER te worden, laat het ons dan weten en kom in gesprek met de TC. Het streven is 2 trainers op 1 team.
Voor sommige teams is een trainer nog vacant.


Veel voetbal plezier komend seizoen!

Technische Commissie en Jeugdcommissie vv HS’88

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!