Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Technische Commissie

Technische Commissie

Uitleg methodiek indelingen jeugdteams vv HS’88, seizoen 2022-2023

 

De Jeugdcommissie en de Technische Commissie hebben de (voorlopige) indelingen van de jeugdteams voor het seizoen 2022-2023 vastgesteld, ongeveer een kleine 400 spelers en speelsters voor +/- 33 jeugdteams.

Onderstaande wordt op hoofdlijnen uiteengezet op welke wijze de indelingen tot stand zijn gekomen, na overleg tussen de (hoofd)trainers, leeftijdscoördinatoren en Technische Commissie, in aanwezigheid van de HJO, conform de uitgangspunten van het technisch beleidsplan van vv H.S’88:

  1. Alle trainers en leeftijdscoördinatoren zijn uitgenodigd voor een indelingsavond van hun leeftijdscategorie, om samen met leden uit de TC de (voorlopige) indeling te bespreken. Op basis van deze avonden en rekening houdend met de uitgangspunten zijn de (voorlopige) indelingen tot stand gekomen. Hier is o.a. rekening gehouden met de volgende aspecten:

              -.  De selectieteams zijn vastgesteld op basis van voetbalkwaliteiten, combinatie van aspecten zoals technisch / tactisch
                  / motivatie / conditie / fysiek / teamspeler.       

              -. De overige teams zijn ingedeeld op basis van onder andere leeftijd, teams van herkomst, voetbalkwaliteiten,
                 sociaal-maatschappelijke  aspecten en input jeugdkader.

              -. Daarnaast hebben we met de indelingen ook te maken met het aantal spelers per leeftijdscategorie, hetgeen gevolgen
                  kan hebben voor het aantal teams en de indelingen per team.

               -. In verband met aantallen en andere aspecten kunnen individuele wensen niet altijd gehonoreerd worden.

            2. Op basis van bovenstaande methodiek worden eerst de selectieteams samengesteld. De hoofdtrainer(s) spelen daar een
                bepalende rol in. Vervolgens zijn de overige teams samengesteld. In verband met de grootte van de vereniging is het niet
                altijd  mogelijk dat vriendjes / vriendinnetjes bij elkaar in een team komen of blijven. We proberen wel rekening te houden
                met een goede samenstelling van het team. Het doel is dat iedereen zoveel mogelijk plezier in voetballen heeft en houdt.

             3. De mogelijkheid bestaat dat er tijdens het seizoen mutaties in de (selectie)teams kunnen plaatsvinden. Dit kan met het
                 niveau maar ook met trainingsopkomst en/of motivatie te maken hebben. Dat zal altijd in overleg met de betrokkenen
                 plaatsvinden.

             4. We houden de mogelijkheid open om in verband met aan- en afmeldingen die mogelijk nog gaan plaatsvinden, of om
                 andere redenen, wijzigingen door te voeren. Mocht dit het geval zijn, wordt dit zo spoedig mogelijk gecommuniceerd.

De ervaring leert dat na het bekend maken van de indelingen er behoefte bij ouders en/of spelers is voor nadere uitleg over de indelingen. Nadere uitleg kan gevraagd worden bij de leeftijdscoördinator van de desbetreffende categorie. Het doel is dat iedere speler/speelster met plezier voetbalt op het niveau dat bij hem of haar hoort. Te hoog zijn ingedeeld is niet leuk, maar te laag ook niet. Wij proberen hier zo zorgvuldig mogelijk mee om te gaan, rekening houdend met tal van belangen. Dat hierbij keuzes gemaakt worden waar niet iedereen het mee eens is, kan bijna niet voorkomen worden. Wanneer spelers op dit moment niet in aanmerking komen voor een selectieteam betekent dit niet dat wij hem of haar uit het oog verliezen. In sommige gevallen laat een trainer van een selectieteam om die reden spelers uit niet selectieteams meetrainen.

Het is nog niet bekend wanneer de trainingen voor het seizoen 2022-2023 precies zullen starten. Indicatie is: eind van de zomervakantie. De teams zullen door de desbetreffende leeftijdscoördinator, leider(s) en/of trainer(s) geïnformeerd worden.

De beker en/of competitiewedstrijden beginnen vanaf het weekend van 3 september 2022.
Mocht hier nog een wijziging in komen, worden jullie hierover door de desbetreffende leeftijdscoördinator, leider(s) en/of trainer(s) geïnformeerd.

Wanneer u vragen of opmerkingen heeft kunt u contact opnemen met de leeftijdscoördinator van de desbetreffende categorie voor informatie.

Voor volgend seizoen zijn wij nog op zoek naar LEIDERS voor onze jeugdteams. U kunt zich via de leeftijdscoördinatoren aanmelden.

Indien u zich geroepen voelt om TRAINER te worden, laat het ons dan weten en kom in gesprek met de TC. Het streven is 2 trainers op 1 team. Voor een aantal teams zijn we nog op zoek.

Tevens is er op dit moment geen leeftijdscoördinator bij de bovenbouw, bij interesse kunt u contact opnemen met iemand van de jeugdcommisie.

Veel voetbal plezier komend seizoen!

Technische Commissie en Jeugdcommissie vv HS’88

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!