3 mei 2017 19:00

Jan Kanning

We zijn normaal niet zo van die doordeweekse inhaalwedstrijden. We zijn op de woensdagtraining ook vaak maar met een stuk of 12 dames. Onze trainer Winston was op cursus en Siddeburen, ja die kenden we nog van 3 jaar terug als lange sterke vrouwen, gewend te werken half in de klei, met een goed schot enz enz. Op voorhand waren we er dus niet gerust op.

Maar bij HS88 hebben we een grote betrokken staf en Sjouke nam de coachingstaak op zich, vooraf gesouffleerd door Winston. 16! Dames wilden toch graag bijdragen aan een evt positief resultaat en Siddeburen bleek niet zo hard gegroeid te zijn dan wij.

Al in de 3e minuut schoot Jacobine haar eerste corner op t koppie van Eva (huh? Eva?) jazeker, 1-0 In de 15e en 20e aangevuld tot 3 middels een solo van Daphne en een lob over de keeper van Maaike. Was eerder een corner van Siddeburen al bijna in eigen goal getikt, even later kwamen 2 verdedigers beide met de rug naar de bal en als je geen ogen in je rug hebt  zie je niks, ook geen bal. De aanvalster van Sidd. faalde niet en de eerste tegengoal was een feit. HS liet zich niet uit t veld slaan want 4 minuten later rondde Daphne met een puntertje in de rechterhoek een voorzet van Maaike goed af en weer 4 minuten later was het weer “ de duvel in n deussie” ; Eva die haar 2e maakte. Nog 1 minuut later werd de juist ingevallen Jeanine bedient met een lange bal en die krulde ze prompt van 35mtr zijlijn ineens over de keeper, fantastisch. 5 minuten voor rust kon Mandy het ook niet meer laten en gaf de volgende lob over de keeper. Ruststand 7-1

De 2e helft bleven we de defensie tarten en Maaike scoorde uit de rebound alsnog, nadat een boogbal over de keepster net niet lukte. De goal van Jeanine was prachtig maar de megapoeier van Daphne in de 68e minuut van 25mtr in de linkerhaak was helemaal een wonderschoonheid. Ze was ontketend toen ze na een eigen sprint wederom scoorde door een stiftje over de keeper en weer 10 minuten later mocht ze een penalty inschieten nadat Theresia was gevloerd binnen hun 16. Die ging echter op de paal maar werd in de rebound alsnog ingeschoten. 11-1. Bekijk m hier; https://youtu.be/icrEpLsQAzs

Sjouke verloste Siddeburen uit onze ijzeren greep door de wedstrijd als een trainingspotje af te ronden met een pretopstelling. Zo was ieder even gewisseld en kon ieder op een andere positie ervaren hoe het daar was en dat viel best tegen. De focus was er inmiddels mee weg, maar who cares? 5 minuten voor het einde maait Sideburen een vrije trap ineens keurig over Marion heen en 2 minuten later wist de kleine blonde dondersteen uit Siddeburen ons door gebrek aan scherpte en slecht positioneel spel nog eenmaal te passeren en af te ronden, waardoor de teller vandaag bleef hangen op 11-3.

Daar hadden we op voorhand voor getekend en we waren daarom dik tevreden.

Geen gehakbal deze keer, wellicht zaterdag, dan spelen we thuis om let op; half 5 tegen de Pelikanen, ook nog wel een pittig ploegje. Kom je ook?