HS88 VR1- Lycurgus VR3 (1+2+3) zwaarbevochten zege ipv doelpuntenfestijn 2-1 (1-1)

HS'88 VR1

2 - 1

Lycurgus VR3

Vrouwen zaterdag, VR1, 4e klasse H

17 december 2016 14:30

Afgelopen zaterdag moest een klapper worden, de theoretische nr 2 tegen de nr laatst.

De doelstelling hadden we scherp gesteld. Iedere return moest beter dan de eerste match. Toen was t 2-12 voor ons. Daarnaast moesten we eigenlijk met 15 doelpunten verschil winnen om langszij te komen bij nr 1 VVK maar dat werd niet verwacht.

Er was geen sprake van onderschatting ondanks deze doelen, want het was een weekend waarbij hun eerste en tweede team vrij waren en je weet maar nooit. We waren op onze hoede.

Vooraf was al het verhaal van Ajax-Cambuur gedeeld van afgelopen week. Cambuur onderweg naar het grote Ajax en Cambuur klapte erop vanaf minuut 1 en het veel sterkere Ajax was verrast en kreeg t maar niet op orde en verloor uiteindelijk.

We konden er vandaag op rekenen dat lycurgus er ook op zou klappen vandaag als er gastspeelsters zouden meedoen.

Koud bij de kleedkamers vroeg lycurgus al om wat reservebroekjes want door allerlei blessures deden er wat dames van andere teams mee.... Ook tijdens de warming up werd de melange van 1,2 en 3 al duidelijk door de diverse tenues en sokken, maar goed de pasjes waren in orde en het is niet verboden.

Wel zwaar irritant als je op jacht bent naar de koploper..

Na de pascontrole in de middencirkel door scheidsrechter Jeffrey Wolthof kon de wedstrijd beginnen.

Na wat aftasten werd al snel duidelijk, dat de mouwen moesten worden opgestroopt. Met name verdedigend was een arsenaal aan fysiek talent aangetrokken die onze snelle spitsen buiten de 16 wisten te houden. Diverse kansen en corners maar geen geluk deden ons toch niet de score openen. Die eer was aan lycurgus na een slecht verwerkte bal bij onze verdediging, die in de voeten van hun aanvaller belandde en die kon 1op1 Marion verslaan.

De wedstrijd was toen nog maar 14 minuten oud.

Het was voor ons wel de trigger om echt op zoek te gaan naar hun goal. 75% speelden we op hun helft en er werd veel gecreëerd maar we konden maar niet door hun cordon heenbreken, tot een minuut voor rust, toen het vertrouwde koppel Maaike en Daphne elkaar de bal toespeelden en de eerstgenoemde scoorde.

De 2e helft was ook weer voor ons en na 12 minuten kwamen we verdiend op voorsprong door hhetzelfde duo maar met omgedraaide rolverdeling.

Maar hoe hard we ook werkten we konden de score niet uitbreiden en moesten regelmatig knokken om de gelijkmaker te voorkomen.

Het was een spannende wedstrijd vanaf minuut 1 omdat we niet wisten met wat voor tegenstander we te maken kregen. Een hele helft hebben we moeten knokken tegen een onterechte achterstand en een hele 2e helft hebben we moeten vechten om gelijkspel te voorkomen en toch tenminste maar met de 3 punten te kunnen gaan strijken.

Verlies hier zou einde kampioensambities betekenen gezien het competitieverloop en de stand.

Nu zitten we nog in de race, ondanks het niet bereikte doelsaldo.

We vinden het jammer dat t zo moest maar waren ook wel blij dat we na 3 afgezegde wedstrijden achter elkaar eindelijk weer eens serieus de wei in mochten en dit soort wedstrijden moet je ook winnen.

Best wel trots daarom.

Volgende week 24 dec. spelen we het WMC toernooi in Winschoten, 29 dec. Ons eigen Vegter rolletjes toernooi in de Europahal en 7 januari gaan we naar Beilen voor het FitBoys toernooi.

Het team wenst u fijne kerstdagen op voorhand en een goede jaarwisseling toe.