Het 4e geeft mooie voorsprong weg in de slotseconden

Zaterdag 29-04-17
Het was een prachtige voetbalmiddag,  met heerlijk weer en een lekker temperatuurtje.
Dat verklaarde waarschijnlijk ook de hoge opkomst van deze middag. Want er waren maar liefst 17 man present, dus resulteerde dat in een overvolle kleedkamer en dug-out.

Om 14.30 floot scheidrechter Vogd de wedstrijd in gang.
En in deze beginfase was duidelijk te zien dat we erg gretig aan de wedstrijd begonnen.
Er werd snel druk gezet op de tegenstander, waardoor Scheemda niet echt aan voetballen toekwam, en hun inbreng vooralsnog vooral werd beperkt tot verdedigen.
Na zo'n 10 minuten opent Roy de score, door een mooi opgezette aanval knap af te ronden doordat hij nog net zijn dikke teen in een uiterste krachtsinspanning tegen de bal weet te plaatsen en op die manier de keeper van Scheemda weet te verschalken.
(1-0). Ook daarna blijven we prima voetballen, en krijgen we meerdere kansen, waaronder een prachtig afstandsschot van Roy die de keeper net over weet te tikken, en een bal van Stefan op de lat. Na 30 minuten is het dan wel weer raak.
Na een goede balverovering op het middenveld kon Stefan gelanceerd worden en
een op een met de keeper faalde hij niet. Hij passende de keeper, dit maal met een droog schot links onder in de hoek.(2-0).
Bij Scheemda vond iemand dat de balverovering die aan de 2-0 ten grondslag lag niet helemaal correct werd uitgevoerd en Scheidsrechter Vogd kreeg dan ook aardig wat verwensingen naar zijn hoofd geslingerd. Dit was dermate beledigend dat hij hierop voor de verdediger van Scheemda de rode kaart trok.

dit lijde tot wat tumult, en daarom besloot de Scheids de wedstrijd eerst voor 5 minuten te staken. en zodoende een afkoelingsperiode in te gelasten, En dus stuurde hij beide partijen naar hun kleedkamer.
Na een goed gesprek met beide aanvoerders gingen we na ruim 5 minuten verder met het vervolg van de wedstrijd. We hadden dus nog een uur voor de boeg, tegen 10 man en met 2-0 voor..... er zijn mindere uitgangsposities te bedenken zegt men dan.
We bleven goed voetballen en Scheemda moest even omschakelen om het man meer overwicht van ons op te vangen. We kregen toen nog een aantal kansen op rij, maar uiteindelijk viel op slag van rust het derde doelpunt van deze middag.
HendrikJan kreeg de bal rond de middenlijn aangespeeld en ronde na een mooie rush over de rechterkant af in de linker beneden hoek. (3-0).
Daarna zochten we voor de tweede maal deze middag de kleedkamer op nu voor de rust.

Tijdens de rust kwamen er dus 5 nieuwe spelers binnen de lijnen, en dat dit wel weer een paar grote aanpassingen vergde werd helaas snel en pijnlijk duidelijk, toen Scheemda namenlijk binnen 10 minuten al terug kwam tot 3-1, hun spits kon in de as van het veld worden aangespeeld, dolde 2 man en scoorde simpel.(3-1).
Bij Scheemda kwam toen het geloof op een goede afloop weer terug, dit werd eerst nog tijdelijk getemperd door een mooie uitbraak over rechts, waarbij 3 invallers betrokken waren. Edwin B ging een dubbele eentwee aan met Rene R en gaf de bal daarna, ondanks storend werk van de verdediger van Scheemda, perfect op maat voor, waarna Graig de bal voor het intikken had, prima afronde en dus de 4-1 liet aantekenen.(4-1).
Maar even daarna komt Scheemda, simpel toch nog weer terug.
Doordat er bij een corner wederom slecht wordt gedekt en de bal er bij de tweede paal simpel wordt binnengekopt.(4-2).
Daarna gaat Theo in een duel naar de grond, en komt hij ongelukkig terecht op zijn schouder. Hij gaat direct hierna na de kant, want hij voelt meteen dat er iets niet goed zit.
De rest probeert ondertussen de aanvallen van Scheemda te pareren. 5 minuten voor tijd, wordt Jaap op links op snelheid eruitgelopen en was er geen rugdekking. Waardoor Scheemda de aansluitingstreffer kon laten aantekenen.(4-3).
Zij gooiden op dat moment alles op de aanval om de gelijkmaker nog te maken. En tot ieders ontsteltenis slagen ze hier ook nog in.
Als Bastiaan een bal bij de achterlijn krijgt toegespeeld en hij deze wil wegwerken, gaat het gruwlijk fout. Helaas voor ons raakt hij hem totaal verkeerd en geeft onbedoeld een prachtige assist op de spits van Scheemda die dit cadeautje maar al te graag benut.(4-4)
En zo verprutsen we de slotseconden en zo goed als zekere overwinning.
In de kleedkamer heerste vooral ongeloof, "hoe heeft dit in vredesnaam kunnen gebeuren".
Gelukkig was het tijdens de derde helft nog wel lang gezellig. In het lekkere voorjaars zonnetje. (Waarbij ook hoofdsponsor Jans Duit weer eens een keer aanwezig was.)
Nu de wonden likken en dan volgendeweek uit naar Nieuwolda 1, weer een nieuwe beproeving.
En ter aanvulling, voor de oplettende lezer,
"Hoe is het dan met Theo afgelopen ? "
Nou tijdens de derde helft was Theo al onderweg richting de dokterspost. Hij had zoveel last van zijn schouder dat hij werd doorgestuurd richting het ziekenhuis. Daar aangekomen op de eerste hulp, werd na een paar uur, een aantal onderzoeken en Röntgenfoto's later, de uiteindelijke diagnose gesteld:
Zijn sleutelbeen zit niet meer vast aan het schouderblad en is ontwricht. (Het kapsel en de banden zijn compleet afgescheurd).
Komende week hoort hij of voor het herstel nog een operatie noodzakelijk is. Maar in ieder geval eerst 10 dagen rust houden, en dan moet hij zich weer melden.