Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

18 april 2015 14:30

Maas, P.

Zaterdagmiddag stond de 21 competitieronde op het programma. HS’88 moest aantreden in Groningen tegen nummer 2 van de ranglijst Mamio. Bij winst zou Mamio naar de 3e klasse promoveren. HS’88 moet daarentegen winnen om nacompetitie op degradatie te ontlopen.

De wedstrijd was nog maar 2 minuten bezig toen HS’88 al tegen een 1-0 achterstand aankeek. HS’88 was toch in staat binnen 4 minuten na de tegentreffer weer op gelijke hoogte te komen door een goal van Miquel Korte 1-1. Daarna was er maar één ploeg die voetbalde en dat was Mamio. HS’88 speelde ongeïnspireerd en te slap waardoor Mamio gemakkelijk in de 20e minuut de 2-1 kon scoren. Het werd nog erger voor de paarshemden omdat één van de spitsen van Mamio eenvoudig door de verdediging kon lopen en de 3-1 liet aantekenen. Het zag er niet best uit voor HS’88. Gelukkig floot de scheidsrechter voor het rustsignaal waardoor de schadevoor HS’88 beperkt bleef.

Na de rust werd er door HS’88 compacter en met veel meer passie gespeeld waardoor HS’88 meer grip kreeg op de wedstrijd. Het was Henk Vrieling die in de 50e minuut een mooie kans kreeg maar hij zag zijn schot door de keeper van Mamio gered. HS’88 werd gaandeweg de tweede helft sterker en zat er bovenop. Het was in de 57e minuut toen Miquel Korte de aansluittreffer scoorde  3-2. Daarna was het HS’88 die de wedstrijd bepaalde en Mamio in zijn greep kreeg. Het was in de 62e minuut toen Mark Stol de gelijkmaker scoorde 3-3. Mamio zakte verder weg, met name de achterhoede liet nog al eens steekje vallen. Het was in de 75e minuut toen Matthijs Hofstra geheel vrijgelaten werd en de weg vrij had om oog in oog te komen met de keeper van Mamio. Hij schoot de bal onhoudbaar in 4-3.

Vanmiddag was het een wedstrijd met twee gezichten, de eerste helft was voor Mamio en de tweede helft voor HS’88. Het was HS’88 die de nodige 3 punten mee nam naar Hoogezand. Door deze winst is HS’88 heel dicht bijbehoud van de 4e klasse.

Zaterdag komt VVS op bezoek en heeft HS’88 aan 1 punt genoeg voor lijfsbehoud.