Voorjaar, dan gaan de knoppen open. GVAV VR2-HS88 VR1 0-3 (0-1)

25 maart 2017 12:30

Onbekend

Wat een prachtige dag, 17 graden strak blauwe lucht groen echt gras, alles had het in zich voor een schitterende voetbalmiddag.
Vandaag stond nr 5 op het programma, GVAV die het de laatste weken beter en beter leek te doen.
Ook vandaag kwamen we er maar moeilijk langs, kansen genoeg op hun goal en weinig op de onze maar toch een taaie verdediging en flamboyante keepster hielden ons lang van scoren af.
In de 30e minuut werd er eindelijk gescoord, toen de corner van Deborah, door Nicole via Mandy door de keepster nog werd gepareerd, maar alsnog door Nicole werd ingewerkt. Toch werd ie afgekeurd, ik neem aan door buitenspel, want de keeper werd niet gehinderd…
Even later schoot Jolijn 'm precies op de keeper en de daaruit volgende corner kwam op t koppie van Jasmin terecht die ook weer net naast kopte.
Gelukkig juist voor rust kwam een scherpe pass van Jasmin via de rechterflank door Jolijn terecht bij Nicole, een aanval uit het boekje en de beloning was daar 0-1.

Het was rust en de meeste waren inmiddels door het zonnetje behoorlijk opgewarmd. Die knop mocht nu wel open en dat gebeurde ook. Het NL-elftal heeft (inmiddels had) Blind, maar wij gelukkig Soikromo, die ervoor koos om Skurie in te brengen en de dames wat slimme tactische tips mee te geven. 80% van het spel speelde zich 20mtr voor en achter de middellijn af en het was wachten op de juiste uitval van 1 van onze spitsen zonder buiten spel te staan.
Waar wij vaak snel na rust verrast worden, was het nu Maaike die al na 1 minuut de bal fraai meenam tussen 2 verdedigers door en een werkelijk beauty peun via de linker paal boven in het net zag verdwijnen, wat een schoonheid.
Na een kwartier schoot Jolijn uit de draai nog eens op de paal. GVAV werkte hard en kwam nog 1x langszij, maar een bal over Marion heen ging toch nog ruim naast en de hele wedstrijd was er nauwelijks gevaar geweest voor onze goal.
Mooi werd het toch nog toen Schuur even voor tijd haar vertrouwde actie over rechts besloot met een voorzet die door Deborah net even eerder werd afgewerkt, dan dat de keeper erbij kon en de eindstand van 0-3 was een feit.
Een mooie degelijke terechte overwinning na een saaie eerste en een prima 2e helft.
Een stuk mooier om naar te kijken dan wat ’s avonds een zeperd werd tussen Bulgarije en Nederland....

Volgende week is het SuperWildWestSaturday en spelen we om half 3 thuis tegen Bedum VR2. Kom je ook? Het wordt WildWestWaanzinnig gezellig.
En laat je eens verrassen door de overheerlijke menu’s uitgeserveerd door onze dames. Wat er op het menu staat? Check het hier en maak je keuze/ reserveer!!