De Slag tegen Heiligerlee, werd een nekslag voor Heiligerlee Uitslag; 8-2 (4-1)

Onbekend

We hebben een  zeer grote selectie en vandaag moesten we wederom 2 mensen teleurstellen,die niet mee konden doen, omdater maar 5 wissels mogen worden ingezet, een luxe “probleem”

Daarnaast hadden we linkerpoootje Maura Gans als pupil van de week erbij. Dat bleek een enorme aanwinst, want ze had vorige week alle drie goals van haar team gescoord  en de paarse kaart ook nog eens gewonnen. Vandaag mocht ze de aftrap doen en een shootout op de keepster van Heiligerlee, zie hier hoe dat afliep; https://youtu.be/g09LDPloifU

De gasten hadden een krappe selectie, precies 11 man en dat zou ze later opbreken….

De eerste 20 minuten ging de wedstrijd gelijk op en was het de snelle spits van de gasten die de score opende, waar wij dat al eerder hadden moeten doen. We waren wakker geschud en drukten de euforie direct de kop in doordat 1 minuut later Jacobine het hoofd van Daphne vond en de 1-1 werd gescoord.  5 minuten later was het Jonkie die van 20mtr poeierde en de rechterhoek vond. Weer 10 minuten later nam Jolijn haar zoveelste rush op rechts en gaf m voor op Maaike, die eenvoudig intikte. 5 minuten voor rust breidde Daphne W de score verder uit na een sprint naar 4-1 inmiddels.

Na de rust kwam Heiligerlee met slechts 9 meiden terug op het veld. Van hun hoefde het niet meer, maar wij waren het aan onze wissels wel verplicht gewoon de wedstrijd af te maken, wat gebeurde.

We gingen door zoals we stopten en al na 3 minuten kopte Mandy een voorzet van Jacco in.We verwachtten dat hetnu snel zou gaan, maar veel kansen belandden in of over de ballenvanger of werden weggepeerd door Heiligerlee. Na 20 minuten ging het weer een keer wel erg soepel toen Jonkie de bal pasklaar gaf aan Nicole, die m in 1 beweging snel meenam en keihard crosste. Ze moest hier maar blij mee zijn, ant ondanks haar enorme inzet hielp ze later nog 2 100% kansen om zeep. We konden er om lachen. Heiligerlee lachtte ook wat af, ze hadden er maar een lolletje van gemaakt en bleven onverminderd actief en prettig. Hun nr 16 bleef de defensie testen en kreeg nog 1x wonderwel de bal goed mee en speelde Esmee die vandaag een sneue dag had, want in de 2e helft was de bal ik denk 3x in haar buurt geweest, door de benen. 2 minuten later alweer schoot jonkie op goal, die werd gepareerd maar Jacco maakte uit de feilloos af en het was 7-2. Vele schoten verder van oa Theresia, Deborah en Dianne was het nog eenmaal Jacco die op Mandy speelde en die krulde zeer fraai de bal ineens over de keeper wat een eindstand van 8-2  betekende. We kwamen door verlies van Helpman weer steviger in het zadel voor de 2e plaats.

De wedstrijd was keurig gefloten door Fre Vogd, die de kaarten op zak kon houden. Mijn complimenten aan de dames van Heiligerlee, die er ondanks dat ze met 9 en later slechts 8 man verder moesten toch een wedstrijd van hadden gemaakt met zeer veel onderling plezier.