HS'88 VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, 4e klasse H

11 maart 2017 14:30

Het was niet onze week.....
Veel "dingetjes" wat hoort bij vrouwenvoetbal en wat ook resulteerde in een houtje-touwtje team van net 11 fitte speelsters en goede hulp van Eline van MO19 in de 2e helft.

On our way to the middle of all places: Uithuizermeeden op de klei.

De Heracliden is een taaie ploeg, staat netjes op de 4e plek en thuis hadden we na achterstand maar nipt gewonnen met 4-3 dan moet je er eigenlijk met 16 mensen staan, temeer naar zou blijken, dat die zachte klei zwaar speelt. Het niet egale veld maakte ook, dat balcontrole niet eenvoudig was en niet alle passes even goed werden gegeven en ontvangen.

Strijd was er wel, maar het waren de Heracliden die de score na een half uur openden, gebruik makend van een vaag uitverdedigen voor de goal langs.

De keepster van hun was geen ster en dat werd juist voor rust nog eens getest door Monique die m juist voor de rust droog van 25mtr in de rechterhoek zwabberde.

Vol vertrouwen dus kon er gestart worden aan de 2e helft, ware het niet, dat nog geen 2 minuten na de startfluit een bal maar niet werd weggewerkt voor de goal en daar wist de thuisploeg wel raad mee.

Toen brak een fase aan waar we konden aansluiten en hadden moeten uitlopen na een mooi opgebouwde aanval die door Nicole op Jolijn werd gepassed, die ‘m vlot voor de goal dropte, waar Maaike klaarstond. 2-2.

5 minuten later nam hun snelle nr 9 wederom de benen en ieder vloog er op, incl Marion die uit de lijn van de goal stond en ze kon m in de verre hoek toch inkrullen.

Weer 4 minuten later een vrijwel identieke actie die wederom een goal voor de thuisploeg opleverde.

Tijd om gas te geven voor HS88, zeker na het temporiseren van de Heracliden. Net dan begint de keepster beter te keepen, spelen ze de dood of de gladiolen en hoe we ook beukten op hun verdediging alles werd weggewerkt, tot in de 86e jacco alsnog scoort uit de rebound en alles lijkt weer mogelijk temeer omdat gerekend mocht worden op wel 5 min. blessuretijd. Maar hoe ze ook streden stuk voor stuk, het mocht niet van de week en het was ook de verdienste van de uithuizermeedenaren, dat we niet meer langszij kwamen.

Uithuilen in Uithuizermeeden.

Zuur omdat we door verlies van Helpman vandaag ons enorm vast op de 2e plek hadden kunnen nestelen.

Wel was het erg gezellig in de bestuurskamer. Daar kunnen wij weer wat van leren.

Jammer meiden, jullie hebben je stinkende best gedaan, maar waar kleine foutjes in de voorhoede net geen goals opleverden leverden kleine foutjes achterin dan vandaag wel goals op voor de tegenstander. En je moet altijd 1 meer scoren dan je tegenstander om te winnen..

Next week; Heiligerlee thuis 14:30 uur