Mannen zaterdag, 4, 6e klasse T

15 oktober 2016 14:30

Zaterdag 15-10-16.
Vandaag stond voor het 4e de op voorhand zeer lastige uitwedstrijd tegen SJS 6 op het programma. SJS  6 is de koploper tot dusver, dus iedereens wist dat we vanmiddag vol aan de bak zouden moeten.
En nadat de scheidrechter de toss had gedaan, en er na enige onduidelijkheid bekend werd wat nu kop of munt was van zijn "buitenlandse Euro", begonnen we aan de wedstrijd.
We speelden vandaag weer in een voor ons, (de afgelopen weken zo prima bevallen)
4-4-2 formatie, met net als vorige week gelegenheids keeper Erik op de goal.
We begonnen prima aan de wedstrijd en het werd al snel duidelijk waarom deze mannen na 5 wedstrijden de ranglijst aanvoerden, het waren technisch en tactisch zeer goede voetballers die door middel van veel, lopende mensen probeerden met name op het middenveld een overwicht te creëren en van daaruit op jacht naar goals te gaan via hun zeer bewegelijke en snelle spits.
Maar ook vanmiddag bewees onze 4-4-2 wederom zijn waarde, want dat door hun zo graag gewenste overwicht op het middenveld kwam er nu dus niet, en door steeds snel druk zetten van onze voorhoede spelers konden ze niet veel anders dan de lange bal hanteren die regelmatig voor ons een makkelijke prooi bleek.
We combineren zelf daarintegen ook goed wat uiteindelijk resulteerd in een aantal prima kansen waaruit zelfs gescoord werd, maar een over-enthousiaste vlaggenist van SJS zijde wimpelde onze kansen steeds af vanwege buitenspel.
Een aloude voetbalwijsheid verhaald dat als jezelf de kansen niet benut de tegenstander dat dan vervolgens vaak wel doet. En bij de eerste de beste uitbraak van SJS scoren zij de 1-0 (met een slap schot in de verre hoek. (maar moet gezegd, vanwege het zeer slechte veld gleed Erik weg, anders had ie hem zeker gehad).
Daarna nemen wij het initiatief weer en dat resulteerde wederom in een aantal prima kansen, oa. een van richting veranderd schot, door Wouter, (zeer knappe redding van hun keeper) en een vrij grote kopkans, door Rene R (net naast).
Mede door het nog steeds zeer vroeg druk zetten onstaat er bij SJS zelfs wat irritatie onderling en beginnen ze op elkaar te mopperen.
En gaande weg de wedstrijd, gaan ze ook steeds fysieker spelen. Nu wordt door de meeste spelers van het 4e een fysiek duel zeker ook niet geschuwd, maar het werd van hun zijde ook zeker gemener, maar de scheidsrechter die overigens fair floot hield het prima in de hand. En na ook een tweetal vrije trappen helaas niet hebben te benut, volgt er daarna vlak voor rust nog 1 counter van SJS die door hun spits (hard en strak ingeschoten, langs een kansloze Erik) in het zijnet beland. 2-0
Dit is ook de ruststand.
In de rust vinden de gebruikelijke wissels weer plaats.
Maar kon er ook geconcludeerd worden dat dit (ondanks het niet benutten van de ons geboden kansen) voetballend gezien dit zeker een van onze betere helften van dit seizoen genoemd mocht worden, en dat de rustand eigenlijk zwaar geflatteerd was. Het had gewoon 2-2 kunnen en misschien wel moeten staan.
De tweede helft proberen we op dezelfde voet verder te gaan, maar bleek al snel dat ondanks de vele verse krachten (Roelof, Michel en Rene B en Raymond) we toch wel iets minder scherp werden in de pressie.
En alhoewel we zeker in het begin van de 2e helft met veelvuldig opkomen van onze verdedigers nog een aantal prima kansen krijgen in onze jacht op de (zeer zeker verdiende) aansluitingstreffer.
Gebeurde daarna natuurlijk het onvermijdelijke.
Na zo'n dikke 20 minuten volgt een snelle tegenstoot waarbij ze zonder weerstand (onze centrale verdedigers stonden nog op de rand van de 16 van SJS) op Erik aflopen en simpel de 3-0 en 10 minuten later de 4-0 laten aanteken. De wedstrijd is dan zeker gespeeld. En het laatste kwartier vind ook SJS dit wel een prima eindstand.

Conclusie: zeer goede eerste helft, allen kansen niet benut. Wat mindere tweede helft maar zoals een echte toptrainer ooit zij, dit bied zeker perspectief voor de komende wedstrijden.