Qwa positie op de ranglijst zouden we geen schijn van kans hebben.... maar vooraf spraken we af dat we het ze in ieder geval zo lastig mogelijk wilden maken.
En volgens de "Accomodatie beheerder": Heiko,  was ons "vertrouwde" Veld 1 niet in al te beste conditie.
We waren vanmiddag met 16 spelers dus genoeg wissel mogelijkheden zou je zeggen.
Dat was ook wel nodig want het was met een graadje of 3 best wel "frisjes" deze middag. En al snel bleek dat voetballen met deze kou, een aardige aanslag voor de spiertjes van sommige spelers zou zijn. Rene Rietema was iets verlaat, en vanwege de nog steeds aanhoudende knie blessure van Bertjan "het Slot" stond Erik vanmiddag op de goal.
Van de 4 wissels op dat moment bleef er bij aanvang uiteindelijk 1 over.
Er was namelijk vergeten een scheidrechter te regelen. Dus Remco als enige gekwalificeerd scheidrechter nam voorlopig zijn fluit(je) in de hand. (Is ie wel gewend met een fluitje in zijn hand staan) werd er nog geroepen.
En "de Reporter" nam de vlag ter hand.
Tijdens de warming-up raakte Bert geblesseerd en zodoende nam hij de plek van Coach in op de bank. en begon Graig in de basis
Zo kon er met wat aanpassingen worden afgetrapt.
De eerste minuten werd gelijk duidelijk dat Nieuwolda een goed voetballende ploeg met snelle jongens was. Na een minuut of 7 volgt er een snelle uitbraak over links en alsof
"er niemand stond" gaf hun flank speler een prima voorzet
die simpel werd binnengewerkt (0-1)
En even later volgde een bijna identieke actie (0-2)
Rene Bodewes raakte bij de aktie voorafgaand aan deze goal waarschijnlijk licht geblesseerd want liet zich even hierna wisselen.
Raymond kwam voor hem binnen de lijnen. en Bert zat dus als enige op dat moment geblesseerd op de bank.
Gellukkig kwam Rene Rietema daarna de bank weer aanvullen en even later volgde al snel weer een wissel. Ditmaal werd er van scheidsrechter gewisseld en kon Remco zich alsnog gaan omkleden en schoof ook hij aan op de reserve bank.
Werd er dan ook nog gevoetbald?
Jazeker, Nieuwolda nam na hun tweede Goal  wat gas terug en wij kwamen daardoor iets beter in de wedstrijd. We kregen zelfs wat kansen op de aansluitingstreffer.
Maar Erik ontpopte zich langzaam maar zeker tot de man van de 1e helft. Met een aantal prima reddingen, en toen hij even later een terecht gegeven  penalty koelbloedig "op de lat keek". deed hij die titel als geen ander eer aan.
Nadat Nieuwolda dit buitenkansje op 0-3 professioneel omzeep had geholpen blijkt dit toch wel een kantelpunt in de wedstrijd. Met nog zo'n 10 minuten te gaan. Nadat Bert, Rene Rietema noodgedwongen (en zonder gedegen warming-up) in moest brengen voor Graig,  (lichte pijntjes) en Roy het veld had verlaten voor Remco ook licht spierklachten, belande de bal na een mooie counter voor de voeten van Theo die keurig deze kans benut (1-2).
Helaas was dit niet de ruststand, want vlak voor rust na knullig balverlies halverwege de rechterkant maakt Nieuwolda in de tegenstoot de (1-3).
Dit is tevens de Ruststand.
Tijdens de rust wisseld onze leider nog 1x want ondergetekende geeft zijn vlaggestokje als grensrechter over aan de man met op dat gebied de meeste ervaring Rene Bodewes en komt in het veld op de plek van Gankema.
De tweede helft gaan we vanaf minuut 1 vol op zoek naar de aansluitingstreffer en door flink druk zetten kwam Nieuwolda amper nog aan aanvallen toe, ze moesten in de verdediging. En het bleek al snel dat ze dat niet heel vaak gewend waren. we krijgen een paar prima kansen totdat de bal bij Remco beland en hij met een droge knal in de verre hoek de keeper verschalkte (2-3)
Even later krijgen wij ook een penalty toegekend, die keurig door Rene Rietema binnen wordt geschoten en is de stand weer volledig in evenwicht (3-3)
We houden hierna flink de druk erop en krijgen na een goede voorzet zelfs een prima kans op de 4-3 maar maar een prima inzet wordt op de doellijn met wat fortuin door hun keeper gekeerd. als daarna john geblesseerd het veld verlaten heeft met wederom een lichte blessure voor Graig die weer opnieuw binnen de lijnen komt, maakt Nieuwolda naar wederom een snelle uitbraak wel de (3-4)
En nadat Richard weer voor de zoveelste keer en overtreding nodig had om zijn directe tegenstander in bedwang te houden, het zag het er volgens  Roy ("een kenner" naar het schijnt) uit alsof hij, als een volleerde judoka een ippon scoorde... en dat moet gezegd persoonlijk vond uw reporter het meer op Sumo-worstelen lijken. (maar nogmaals dat is een persoonlijke visie).
In ieder geval vond Bert het daarna wel welletjes en hield hij Richard naar de kant voor Roy die de laatste 20 minuten ook nog weer mee mocht doen. en toen daarna ook raymond met een lichte blessure uitviel en Gankema opnieuw binnen de lijnen kwam zag Nieuwolda zijn kans schoon. Ze profiteerde hier snel van door 2x een snelle dodelijke tegenstoot toe te passen en Erik kansloos te laten (3-6) en dit was uiteindelijk ook de eindstand.
Conclusie: ondanks de kou en de vele blessure gevallen was het met name de eerste 25 minuut  na de rust een prima pot van onze kant. nu op naar volgende week de uitwedstrijd om 16.30 tegen Mamio.