HS88 VR1 boekt mooie zege op Knickerbockers 4-0 (2-0)

Vrouwen zaterdag, VR1, 4e klasse H

25 februari 2017 12:45

Onbekend

Het was even afwachten, hoe onze vrouwen uit de teleurstelling van vorige week tevoorschijn zouden komen, want dat verlies moest toch even verwerkt worden.

We hadden weer een enorme selectie paraat, dus ze hadden er zin in. Koud op het veld bleek ook dat ze duidelijk iets recht wilden zetten. Omdat het een inhaaldag was wisten we ook niet zeker, of de tegenstander wel het juiste team had opgesteld, maar zo te zien leek dat wel het geval op een enkele stand-in na.

Vanaf moment 1 lieten we er geen (kunst)gras over groeien en werd gericht de goal gezocht via vlotte combinaties en snelle sprints. Voetbal van hoog niveau resulteerde in de 8e minuut al in een via de paal door Daphne ingeschoten doelpunt. Verzorgd samenspel leidde weer 8 minuten later via een voorzet van Maaike in de handen van de keepster van TKB, die echter niet balvast bleek en die twijfel was voor Daphne genoeg om mee af te rekenen en de 2-0 stond op het bord.

Hoewel er genoeg werd gecreëerd door HS88 kon TKB met deze stand naar de thee.

2-0 is nog geen gelopen race, dus bij de aftrap voor de 2e helft zetten we direct weer aan om in no-time de volgende serie kansen  op het doel van TKB nu oa via Nicole trachten te verzilveren, wat echter niet lukte. Tot na 20 minuten Maaike vrij voor de keeper nu niet faalde 3-0. Nu waren we safe en konden we de stand uitbouwen. 4 minuten later maakte Daphne haar 3e van de dag na 2 week niets, dus die ban was gebroken.

De keepers hadden weinig te doen vandaag, Eva, gelegenheidskeeper stond de eerste helft met name in de regen te koukleumen, Marion, had t iets drukker, maar van gevaar was nooit sprake.  Later in de wedstrijd werden we slordiger in de passing, het horloge van scheidsrechter Colijn liet hem in de steek, maar samen besloten we daarom maar dat het einde daar was, het was genoeg, een overwinning uit het boekje, een vette nul en leuke goals, dik verdiend door de gretigheid in duels en de grootse inzet van een ieder.

Volgende week same enemy, @ their place vrijwel zeker om 17.00 uur. Kijken of er NOG meer inzit!!