5 - 0

Veendam 1894 F1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 06

30 april 2016 9:00

Vandaag stond voor HS’88 F1 de topwedstrijd tegen koploper Veendam 1894 F1 op het programma. Veendam heeft tot nu toe van alle teams gewonnen en ook met betere cijfers dan wij. Dat belooft dus een zware wedstrijd te worden… Daan is niet helemaal fit, maar gelukkig hebben we versterking van Dion van F2. Met 2 wissels kunnen we de wedstrijd vast wel uitspelen.

De eerste helft begonnen we goed aan de wedstrijd. Het ging redelijk gelijk op, maar goed beschouwd had HS’88 meer en betere kansen op een doelpunt. Toch eindigde de eerste helft met een 0-0 stand. Dat was zeker ook te danken aan het harde werk van Mikha en Emre in de verdediging. Ook Casper hield zijn doel netjes schoon.

In de rust zeiden we tegen elkaar dat winst vandaag absoluut mogelijk was, dus koppie erbij en alles geven! Dat lieten de jongens zich geen twee keer zeggen. In de tweede helft gingen ze er direct tegen aan. Al vroeg in de tweede helft maakte Bram de verlossende 1-0. En niet veel later zag Daan zijn schot ook tussen de palen verdwijnen: 2-0. Dat smaakte naar meer…

Veendam kwam niet echt meer aan voetballen toe en de jongens van F1 bleven goed combineren. Sam, Niels en Gijs voerden de ballen aan over de flanken en Daan was als spelverdeler op het middenveld heel belangrijk. Toen onze leenspeler Dion halverwege de tweede helft het veld in kwam, bleek dat hij er niet voor niets was. In korte tijd tikte hij de 3-0 en de 4-0 binnen. Ook Sam maakte nog een doelpunt en daarmee kwam de eindstand op 5-0. Deze stand had zelfs de technische staf niet verwacht!

Na afloop van de wedstrijd werden de spelers door het publiek gefeliciteerd met deze knappe overwinning. Volgende week staat dezelfde wedstrijd uit op het programma. Als we dan net zo spelen als vandaag, dan hoeven we zeker niet bang te zijn om te verliezen. Nu even lekker uitrusten en dan weer op naar de volgende confrontatie!