2 - 4

HS'88 JO9-1JM

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 06

23 april 2016 9:45

Deze zaterdag stond de uitwedstrijd tegen SJO Winsum op het programma. F1 vertrok om 08:45 vanaf de Kwantum om de 3 punten te winnen en die mee terug te nemen naar Hoogezand-Sappemeer. Eenmaal aangekomen bij de tegenstander, werden wij hartelijk ontvangen door de leider van Winsum F1 die zei dat we na de wedstrijd met het team ijsjes mochten halen als traktatie van de club, super! Toch zaten de jongens daardoor al een klein beetje in de 3e helft met ijsjes in hun gedachten..

We begonnen de wedstrijd met topkeeper Casper in de goal, Sterke Niels en Mikha in de verdediging, snelle- technische Gijs, Emre en Sam op het middenveld, en de superspits Bram in de aanval.

De aftrap is genomen door Bram en Emre, HS’88 begon afwachtend aan de wedstrijd en speelde de bal moeilijk over. Er waaide een harde koude wind over het hobbeltjes veld maar daar had het fanatieke Winsum F1 geen last van, en ze scoorden na 5 minuten de 1-0. Er werd snel van positie gewisseld door Gijs en Niels, en weer aftrappen. Het spel ging over en weer en de kansen gingen gelijk op. Daan kwam na 10 minuten speeltijd in het veld voor Bram en mocht de bal gaan verdelen als centrale middenvelder, Emre ging naar de spits. HS’88 F1 kwam wat beter in de wedstrijd, de passes van Mikha en Gijs kwamen weer aan bij de middenvelders waardoor Niels mooie voorzetten gaf aan de aanvallers, en Sam zijn acties langs de zijlijn kon maken om vervolgens klaar te leggen of te schieten. HS’88 kreeg mooie kansen en de doelpogingen leden tot 3 doelpunten. Ook Winsum kwam er een aantal keer gevaarlijk uit waardoor ze de 2-3 maakten.

Na de rust begon HS’88 fanatieker aan de wedstrijd, Winsum nam de aftrap en Bram zat er meteen bovenop. Het bleef lang 2-3, HS’88 was meer in balbezit maar kwam met een aantal kansen en corners niet tot scoren. Winsum speelde iets meer countervoetbal 2e helft en kwam toch een aantal keer gevaarlijk voor de goal. Maar Casper maakte zich daar niet druk om en pakte alle schoten op doel. De wedstrijd bleef spannend, ook langs de kant van het veld. Er was enorm veel blessuretijd waarin beide teams nog kans hadden. Een van de talenten van Winsum schoot van grote afstand een hoge bal op doel, maar ook deze bal had Casper klem op de borst. De bal werd snel weer in het veld gebracht want er was nog tijd voor een aanval. Er werd keurig rondgespeeld en bal beland voor het linkerbeen van Daan. Hij bedenkt zich niet en plaatst de bal in de rechterhoek, 2-4! Dit is tevens de eindstand want niet veel later floot de scheids voor het eindsignaal en mochten de jongens penalty’s nemen en ijsjes eten.