Nieuweweg 6 D
9603BM
HOOGEZAND
tel. 0598-320175

Zaterdagmiddag werd de 14e competitiewedstrijd gespeeld thuis tegen Waskemeer. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter J.G. Bulthuis. De pupil van de week was Mees van der Molen. Mees speelt in JO9-3.

Waskemeer was naar Hoogezand gekomen om de drie punten mee te nemen naar Friesland. HS’88 wil de koppositie prolongeren  door de punten in Hoogezand te houden. De wedstrijd begon gedreven door beide partijen. Er werd aanvallend gevoetbald. De toeschouwers werden op hun wenken bediend. Het was in de 5e minuut toen de goalie van HS’88 Lukas Wijma tot het uiterste moest gaan om een doelpunt te voorkomen. De spits van Waskemeer schoot goed in maar zijn schot werd door de keeper  van HS’88 gepareerd. Hiermee werd het duidelijk dat Waskemeer ging voor de volle winst. HS’88 had  een paar minuten later het antwoord. Het was in de 9e minuut toen Jarno Steursma een schot van 21 meter loeihard inschoot 1-0.  Daarna bleek HS’88 toch de bovenliggende partij te zijn er werden mooie kansen gecreëerd maar helaas voor de paarshemden niet  omgezet in doelpunten. Het had voor de rust drie of zelfs vier nul kunnen zijn maar er  werd met 1-0 gerust.

In de 2e helft kwam Waskemeer iets beter uit de kleedkamer maar ook de friezen kwamen niet tot scoren. Het was in de 51e minuut toen een schot van de spits van Waskemeer door Lukas Wijma de keeper van HS’88 net over werd getikt. HS’88 kwam toch weer terug. Het was in de 69e minuut toen Arno Oosterhof de 2-0 kon scoren door een mooie assist van Jarno Steursma. Het was in de 75e minuut toen Sven Rosevink goed doorging en de eindscore  bracht op 3-0.  Een terechte overwinning voor de Paarshemden. Het was een mooie en snelle wedstrijd ook voor de neutrale toeschouwer. HS’88 staat nu boven aan de ranglijst, een paar punten los van de rest. Scheidsrechter Bulthuis floot een goede wedstrijd en was onzichtbaar zoals een goede scheidsrechter betaamt. Volgende week is HS’88 vrij. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op 2 maart thuis tegen VVK. Iedereen is van harte welkom.