9822TL
NIEKERK GROOTEGAST
tel. 0594-852160

NIEKERK

De mannen van trainer Mo moesten vanmiddag weer vol aan de bak in hun strijd om het kampioenschap, tegen de nummer 3, Niekerk. De wedstrijd begon gelijkopgaand, met kansjes voor beide ploegen. Maar al snel nam HS’88 het initiatief en in de twintigste minuut opende spits Job Gerds de score met een prachtig doelpunt. Niekerk probeerde aan het eind van de eerste helft terug te komen maar het strakke verdedigen van HS’88 hield hun op afstand. Ruststand: 0-1.
In de tweede helft kwam HS’88 zeer gedreven uit de kleedkamer. Na twee minuten verdubbelde Justin de Groot de voorsprong met een fraai doelpunt. Niekerk had het zwaar en HS’88 bleef druk uitoefenen. Job Gerds scoorde zijn tweede doelpunt van de dag zes minuten later. Niekerk kreeg een kans uit een vrije trap, maar deze belandde tegen de buitenkant van de paal.
Met verse wisselspelers bleef HS’88 aanvallen en al snel volgde het vierde doelpunt, gescoord door Bas Breurken in de 67e minuut. Arno Oosterhof voegde zich bij de doelpuntenmakers en scoorde zowel de vijfde als de zesde goal, waarmee hij de eindstand op 0-6 zette.
Het was een fantastische voetbalmiddag voor HS’88 waarbij de nummer 2, Haulerwijk, punten liet liggen door te verliezen van ODV.
Over twee weken staat Veenhuizen op het programma. Met 12 punten voorsprong en nog vier wedstrijden te gaan heeft HS’88 het kampioenschap binnen handbereik. Het wordt tijd dat dit team zich gaat meten met de teams uit de derde klasse!