Nieuweweg 6 D
9603BM
HOOGEZAND
tel. 0598-320175

Afgelopen zaterdag was de competitiewedstrijd HS’88 - FC Grootegast. De bezoekers hadden de laatste 8 wedstrijden niet verloren en hebben nog kans op een periodetitel, dus HS’88 was gewaarschuwd. Onder prachtige weersomstandigheden floot scheidsrechter M.M. Okken voor de aftrap van de wedstrijd. Het eerste half uur van de wedstrijd had HS’88 de bezoekers behoorlijk onder druk en de bezoekers kwamen ook niet van hun eigen helft. HS creëerde kansen, zoals in de 8e minuut een schot van Rob Kulsen die door de keeper van Grootegast werd naast getikt. Het was wachten op een doelpunt en die kwam in de 21e minuut. Een afstandsschot van Yorick van Dam kwam laag in het doel en was onhoudbaar voor de keeper, 1-0. Nog geen twee minuten later ging Sven Rosevink goed door de verdediging van Grootegast en maakte zijn aanval goed af door in de korte hoek HS’88 op 2-0 te zetten. Na deze stand leek het of HS’88 het wel genoeg vond en ging achteruit voetballen, er werd slecht gecombineerd en veel gebruik gemaakt van de “lange bal”. Grootegast kwam al beter in de wedstrijd en dit resulteerde in de 36e minuut door een prachtig schot van Rowan Top, in de uiterste hoek van het doel en onhoudbaar voor Lukas Wijma, die voor de bezoekers de aansluittreffer maakten. Met de stand 2-1 werd er gerust. In de tweede helft was Grootegast de betere ploeg en zette HS’88 goed vast op de helft van de gasten. Het slechte spel van HS werd doorgezet in de tweede helft en HS’88 creëerde in de tweede helft geen enkele kans. Wel kwamen er kansen voor de gasten, in de 48e minuut kwam, na een schot op doel, de bal tegen de paal van HS’88 en ging vervolgens naast. In de 69e minuut zette Grootegast een mooie aanval op die uiteindelijk, door Rowan Top, in het doel van HS’88 werd ingetikt, 2-2. In de tweede helft was Grootegast duidelijk de betere ploeg, maar de eindstand werd tenslotte 2-2. Gezien de hele sportieve wedstrijd, was dit een terechte uitslag, dit vonden de beide trainers van beide ploegen ook na de wedstrijd en waren tevreden met de einduitslag. HS’88 heeft nu twee weken geen competitieverplichtingen. De eerst volgende competitiewedstrijd, is op zaterdag 6 april, de thuiswedstrijd tegen ODV uit Wijnjewoude. In Wijnjewoude werd het 1-1, dus het lijkt het een spannenede wedstrijd te worden. Aanvang zoals gewoonlijk 14.30 uur.