Nieuweweg 6 D
9603BM
HOOGEZAND
tel. 0598-320175

Zaterdagmiddag stond de negende competitiewedstrijd op het programma. HS’88 kreeg nummer twee Niekerk op bezoek. De winnaar zou de koppositie pakken. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter J. de Jong.

Op het moment dat scheidsrechter de Jong floot voor de aanvang van de wedstrijd bleek direct dat dit een wedstrijd werd met een hoog tempo. Het spel ging op en neer waarbij Niekerk het betere van het spel had. Er werd door de gasten snel en nauwkeurig gespeeld met een zeer hoog tempo en een tomeloze inzet. De paarshemden konden een zware middag verwachten. Het was in de 11e minuut toen Niekerk de eerste kans kreeg maar niet werd afgemaakt. Desondanks kreeg HS’88 in de 14e minuut een mooie kans die via de keeper tegen de lat werd getikt. De druk was groot van Niekerk maar HS’88 kreeg ook een dot van een kans in de 26e minuut.  Het was Sven Rosevink die de bal net naast kopte. In de 34e minuut kreeg Niekerk een vrije trap maar het schot werd gekeerd door de perfect keepende Lucas Wijma van HS’88. Een minuut later tikte Lukas een schot van Niekerk net over. De laatste kans in de 45e minuut was voor HS’88 een schot van Arno Oosterhof werd over getikt door de keeper van Niekerk. Er werd met 0-0 gerust.

Na de rust was het spelbeeld het zelfde een spannende wedstrijd waarbij Niekerk de bovenliggende partij was. Niekerk kreeg in de 52e minuut een vrije trap op 20 meter voor de goal van HS’88. De vrije ging via de paal net naast. Een minuut later moest Lukas weer een mooie redding uitvoeren om scoren te voorkomen van Niekerk. De druk bleef aanhouden op de goal van HS’88. Dit leidde toch de 0-1 in. Een mooi uitgevoerde aanval werd goed afgerond en daarmee was de achterstand voor HS’88 een feit. Dit was wel even slikken na zo’n mooie reeks van overwinningen. Daarna kreeg Niekerk nog een kans maar Lukas Wijma kon een tweede doelpunt voorkomen. HS’88 kreeg ook nog een kans om de gelijkmaker te scoren maar de keeper van Niekerk kon de gelijkmaker voorkomen. Gezien de kansen was het een terechte overwinning. De koppositie werd overgenomen van HS’88.  Niekerk mag zich nu de nieuwe lijstaanvoerder noemen. Voor de toeschouwers was het een mooie en spannende wedstrijd.  Het was een sportieve wedstrijd met een goed leidende scheidsrechter de Jong. Volgende week speelt HS’88 uit tegen Veenhuizen.