Enerverende wedstrijd tussen ODV en HS’88

Te Nijenhuiswei 26
9241GV
WIJNJEWOUDE
tel. 0516-481291

Zaterdagmiddag stond de zevende competitie wedstrijd op het programma. De topper ODV tegen HS’88 de nr. 1 tegen nr. 2. De wedstrijd werd gespeeld in Wijnjewoude en stond onder leiding van scheidsrechter  D. Durk.

Het is een wedstrijd die er toe doet. HS’88 zou bij winst de eerste periode titel binnen halen. Vanaf het begin werd met volle overtuiging gestreden door beide partijen waarbij al snel bleek dat ODV de bovenliggende ploeg was met veel druk op de verdediging van HS’88 die  alle zijlen bij moest zetten. Toch was het HS’88 die in de 9e minuut op voorsprong kwam door slordig balverlies van een verdediger van ODV, waarop Sven Rosevink adequaat reageerde en de 0-1 scoorde. Een mooie opsteker voor HS’88. Maar de thuisploeg bleef na de tegentreffer met het zelfde elan door gaan. Dit leidde in de 13e minuut tot een mooie kans van ODV maar ging net over het doel van Lukas Wijma. Toch werd de gelijkmaker gescoord in de 20e minuut een keihard schot van Auke Linstra tegen  de keeper Lukas en de bal in de rebound door Senne Linstra inschoot 1-1. ODV bleef gedreven door gaan het was in de 24e minuut toen een schot van de spits van ODV tegen de paal belande. HS  bleef goed standhouden en kreeg in de 31e  en de 32e minuut twee mooie kansen het was Bas breuken die net over schoot en in de handen van de keeper. Het bleef 1-1 en dat was dan ook de ruststand. Resume ODV kon de bal beter in de ploeghouden dan HS’88.

Na de rust gaf HS’88 meer tegenstand toch kwamen er nog mooie kansen voor ODV maar de aanvallers van ODV vonden steeds Lukas Wijma op hun weg. In de 56e minuut moest  keeper Lukas Wijma al zijn kwaliteiten bijzetten om een doelpunt te voorkomen. Het was een enerverende wedstrijd  door beide ploegen werd keihard gestreden. Scheidsrechter Durk moest mede door de spanning vijf keer geel trekken drie keer voor ODV en twee keer voor HS’88. Het was in de 80e minuut toen ODV nog een goal kon scoren maar door ingrijpen van Lukas kwam het schot op de paal. Het was een spannende wedstrijd waar HS’88 blij mag zijn met een punt gezien de krachtsverhoudingen in de eerste helft. Scheidsrechter Durk had geen gemakkelijke middag.  HS’88 kan nu volgende week nog een poging doen om de eerste periode te pakken in het thuisduel tegen v.v. Westerkwartier. De wedstrijd begint om 14.30 uur iedereen is van harte welkom.