Nieuweweg 6 D
9603BM
HOOGEZAND
tel. 0598-320175

Zaterdagmiddag stond de 15e ronde van de competitie op het programma HS’88 thuis tegen VVK uit Groningen. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter P. Roos.

Gezien de stand op de ranglijst zou HS’88 een gemakkelijke winst moeten kunnen halen tegen VVK die op de 11e plaats staat. Het bleek al gauw dat HS’88 de bovenliggende partij was. In de 2e minuut en de 10e minuut werd een kans niet afgemaakt omdat de lat werd geraakt. In de 15e minuut miste Sven Rosevink een mooie kans en in de 30e minuut was het Stijn van der Veen die een mooie kans miste. HS’88 bleef maar druk uitoefenen op de goal van VVK. Het was in de 33e minuut toen Rob Külsen weer tegen de lat schoot. Een minuut later was het wel raak toen Stijn van der Veen zich goed vrij speelde en een schot van 25 meter perfect inschoot 1-0. Een verdiende voorsprong gezien de vele kansen van de thuisploeg. Het had met gemak 4-0 kunnen zijn maar dan moet je ze wel maken. Er werd gerust met een 1-0 stand.

Na de rust was het weer het zelfde beeld een overheersend HS’88. Het was dan ook in de 56e minuut toen  Job Gerds beheerst de 2-0 scoorde.  Door de druk van de paarshemden werd het in de 64e minuut 3-0 door Rob Külsen een terechte stand gezien de verhoudingen. VVK bleef toch nog knokken voor een tegentreffer  maar de verdediging en de keeper van HS’88 voorkwamen een tegentreffer. Toch moest de goalie van HS’88 Lukas Wijma zijn uiterste best doen om een tegentreffer te voorkomen. Het werd in de 83e minuut toch nog 4-0 door Yorick van Dam die goed werd aangespeeld door Sven Rosevink. Lucas Wijma moest in de laatste minuut nog een goede redding doen om een tegentreffer te voorkomen het was zijn verdienste dat de nul werd gehouden zoals hij dat in het verleden vaak heeft bewerkstelligd. HS’88 heeft goede zaken gedaan door zelf de volle winst te pakken en de concurrentie punten heeft gemorst. HS’88 staat nu bovenaan los van de concurrentie. De scheidsrechter Roos floot geen slechte wedstrijd  maar moet meer oog hebben voor zijn assistenten. Volgende week speelt HS’88 uit tegen Noordwolde om 14.30 uur.