Nieuweweg 6 D
9603BM
HOOGEZAND
tel. 0598-320175

Zaterdagmiddag stond de 18e competitiewedstrijd op het programma. ODV uit Wijnjewoude zijn de gasten. De wedstrijd in Wijnjewoude werd gelijk gespeeld 1-1. ODV staat op de 4e plaats en HS’88 voert de ranglijst aan. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter L. Nieboer.

De wedstrijd begon wat aftastend er werd niet goed gespeeld. Beide ploegen konden geen vuist maken. Het was in de 35e minuut toen de spits van ODV in het strafschopgebied van HS’88 dusdanig in de aanval werd belemmerd dat de scheidsrechter  gedecideerd naar de penalty stip wees. De penalty werd ingeschoten en daarmee was de achterstand voor HS’88 een feit 0-1. HS’88 speelde onder hun niveau  waardoor er ook geen goede kansen werden gecreëerd. Scheidsrechter Nieboer floot voor de het rust met de stand van 0-1.

De 2e helft begon niet veel beter ondanks dat kon HS’88 af en toe gevaarlijk voor de goal van ODV komen maar dit leidde niet tot mooie kansen. ODV deed het zelfde wel een paar kleine kansen maar werd ook niet gescoord. Toch kwam HS’88 op gelijke hoogte door het niet goed wegwerken van de bal door een verdediger van ODV vlak voor de keeper. Het was Justin de Groot van HS’88 die dit gedecideerd afstrafte 1-1. Daarna deed HS’88 er een stapje bij en begon nog te geloven in een overwinning. Er kwamen een paar mooie aanvallen waarbij bijna werd gescoord. In de 85e minuut mocht HS’88 weer een corner nemen. Het was Yorick van Dam die de corner nam en achter de 2e paal belande die door Maarten Stol weer in het doelgebied werd gekopt die vervolgens door Justin de groot magnifiek werd ingekopt en daarmee de stand op 2-1 bracht. Dit was tevens de eindstand en daarmee bleven de 3 punten in Hoogezand. Scheidsrechter Nieboer floot een goede wedstrijd. HS’88 heeft de koppositie verstevigd omdat SV Haulerwijk thuis een nederlaag moest incasseren tegen FC. Grootegast. Volgende week speelt HS’88 uit tegen Westerkwartier.