Oosterstraat 30
9771AS
SAUWERD
tel. 050-3061951

Zaterdagmiddag stond de 13e competitiewedstrijd op het programma  in Sauwerd tegen SIOS. De wedstrijd stond onder leiding van Scheidsrechter J. Kuiper.

HS’88 begon niet goed aan de wedstrijd, niet gedreven zonder enige visie. HS’88 was het team die alleen maar kon verliezen gezien de ranglijst. SIOS staat op de laatste plaats en doet er alles aan om punten te pakken. HS’88 kreeg toch een kleine kans in de 9e minuut. Het was Jaap Waijer die de bal net over kopte. Twee minuten later was er een scrimmage voor de goal van HS’88 waardoor de keeper Lukas Wijma van HS’88 wat onfortuinlijk was en de voorsprong voor de thuisclub een feit was 1-0. Het was een slechte wedstrijd tot nu toe met weinig kansen. Het was de 27e minuut toen Rob Külsen in stelling werd gebracht door Arno Oosterhof en een mooie kans kreeg maar te lang wachte met het schot  en de keeper het schot gemakkelijk kon keren. HS’88 was de eerste helft niet goed met weinig creativiteit. Er werd dan ook gerust met 1-0

Na de rust was het spel niet veel beter maar de inzet was goed bij HS’88 waardoor er meer druk kwam op de helft van SIOS. De grensrechter van SIOS was niet altijd correct als het ging om het vlaggen voor buitenspel. Dit leidde in de 75e minuut tot veel protest bij de aanhangers van HS’88. Remco Letens werd afgevlagd voor buitenspel terwijl hij ruimschoots achter de verdedigers van SIOS weg kwam. Het was wel billenknijpen voor HS’88  er was nog 10 minuten te spelen. Het tij keerde in de 81e minuut een mooie uitval van HS’88 werd afgerond met een mooie goal van Arno Oosterhof die goed werd aangespeeld door de pas ingevallen Stijn v.d. Veen 1-1. Het werd dan ook nog 1-2 door HS’88. Het was in de 84e minuut toen een voorzet van Jarno Steursma door Stijn v.d. Veen keurig werd ingekopt. De laatste paar minuten werd door SIOS met man en macht druk gezet op de helft van HS’88. Dit leidde in de 90e minuut tot een schot op doel van een paar meter. Dit schot werd op sublieme wijze gekeerd door Lukas Wijma en daarmee  was de winst voor HS’88 en konden de 3 punten mee genomen worden naar Hoogezand. Scheidsrechter Kuiper liep niet zoveel meters maar floot desondanks een goede wedstrijd. HS’88 heeft voorlopig de koppositie overgenomen van Veenhuizen omdat de wedstrijd HSC tegen Veenhuizen met een stand van 2-2 werd gestaakt. Volgende week speelt HS’88 thuis tegen Waskemeer om 14.30 uur iedereen is van harte welkom.