Nieuweweg 6 D
9603BM
HOOGEZAND
tel. 0598-320175

Zaterdagmiddag stond de zesde competitiewedstrijd op het programma. HS’88 speelde thuis tegen Amicitia VMC uit Groningen. Amicitia had nog nul punten en HS’88 staat ongeslagen bovenaan de ranglijst met 15 punten. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter J.W Roesink.

Amicitia begon zeer strijdvaardig aan de wedstrijd met volle overtuiging om de eerste punten te pakken tegen de koploper. Amicitia was op volle sterkte en zeer gedreven. HS’88 begon zeer nerveus aan de wedstrijd en werd wat overdonderd. Er werden kleine kansen over en weer gecreëerd maar zonder resultaat. Het was in de 25 minuut toen HS’88 scoorde het was Max Lauren die scoorde, de grensrechter stak de vlag omhoog voor buitenspel terwijl geen sprake was van buitenspel omdat Max op doel schoot en niet buitenspel stond er werd gevlagd voor Sven Rosevink die niet in aan het spel deelnam. Toch keurde scheidsrechter het doelpunt af. En bleef het 0-0.  Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft was het tempo niet meer zo hoog als in de eerste helft een paar spelers van Amicitia hadden last van kramp door de grote inspanning van de eerste helft. Er kwam meer druk op de goal van Amicitia. Het was in de 56e minuut toen Yorick van Dam een corner nam die door de keeper van Amicitia niet goed werd verwerkt en de bal in zijn eigen doel werkte 1-0. Dit was voor de spelers van HS’88 en de bezoekers van de thuisploeg een hele opluchting. Nog geen minuut later in 57e minuut werd het al 2-0 door Arno Oosterhof die een assist van Sven Rosevink perfect in schoot. Daarna werd het verschil duidelijk zichtbaar tussen Amicitia en HS’88. In de 72e minuut schoot HS’88 tegen de doelpaal van Amicitia HS’88 bleef druk uit oefenen op de goal van Amicitia. In de 88e minuut werd Sven Rosevink op het randje van het strafschopgebied onderuitgehaald het was Roy Eissens die de vrijetrap nam waardoor uit een scrimmage voor de goal van Amicitia werd gescoord door Rob Kulsen 3-0. Twee minuten later in 90e minuut werd het nog 4-0 door Bas Breuken die de bal keihard tegen de keeper van Amicitia schoot waardoor de bal terugkaatste tegen de schouder van Bas en vervolgens als nog in het doel belande en daarmee werd de eindstand bepaald. Uiteindelijk werd een matige wedstrijd van HS88 toch nog goed afgesloten. De punten bleven in Hoogezand en daarmee was de zesde overwinning een feit. Volgende week speelt HS’88 uit tegen nummer twee van de ranglijst ODV uit Wijnjewoude. Bij winst kan HS’88 de eerste periode behalen.