Rijksweg Oost 129 A
9611CE
SAPPEMEER
tel. 0598-396497

Zaterdagmiddag stond de eerste competitie wedstrijd van dit seizoen op het programma. Een echte derby HSC tegen HS’88. Dit is ook de eerste competitiewedstrijd tussen beide ploegen sinds het bestaan van beide clubs. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter J.G. Bulthuis.

Het slechte weer weerhield de supporters van beide ploegen niet van om deze eerste derby bij te wonen. Er ontstond een mooie sfeer dat past bij een derby, zowel binnen als buiten het veld.

Scheidsrechter Bulthuis floot om 14.30 uur voor de aftrap van deze wedstrijd. Vanaf het begin was HSC wat gedrevener dan HS’88 waardoor er een paar gevaarlijke situaties voor het doel van HS’88 ontstond maar er werd niet gescoord. Daarna kwam HS’88 ook beter in hun spel. De eerste kleine kansjes werden in de 8e en in de 15e minuut door de aanvallers van HS’88 spelde prikjes uitgedeeld. HSC kreeg in de 30e minuut een mooie kans maar ook deze kans werd niet benut. De wedstrijd had een sfeer die past bij een derby. Zo waren er wat kleine opstootjes en werden er gele kaarten uitgedeeld door scheidsrechter Bulthuis. Het was in de 40e minuut toen Arno Oosterhof goed door ging en de 0-1 wist te scoren. Dit was voor HS’88 een mooie opsteker zo vlak voor rust. HS’88 kwam steeds beter in hun spel maar er moest hard geknokt worden zonder de vuisten te gebruiken.

Na de rust was HS’88 de betere ploeg maar kon niet worden omgezet in goals er kwam nog mooie kans in de 78e minuut  toen Justin de Groot een bal goed inkopte maar evenzo de keeper van HSC de bal er perfect uit tikte. HSC kon geen vuist meer maken waardoor de goalie van HS’88 maar weinig had te doen. De laatste grote kans was nog voor HS’88 in de 86e minuut toen Arno Oosterhof alleen op de keeper afging Arno deed een poging om de keeper te omspelen maar de keeper was hem te slim af, en kon daarmee een tweede doelpunt voorkomen. Het bleef 0-1 zo dat HS’88 de 3 punten mee nam naar Hoogezand. Scheidsrechter Bulthuis had geen gemakkelijke wedstrijd en moest dan ook regelmatig optreden.

Na afloop van de wedstrijd was er in de kantine nog een gezellig  feestje met een goede sfeer. Alle spelers en bezoeker waren op de fiets gekomen om na de wedstrijd samen nog even een biertje te kunnen drinken.