4e klasse D

28 oktober 2023 14:30

M. Mevr. Waringa

Sportpark Grootegast

Zaterdagmiddag stond de vijfde competitiewedstrijd op het programma uit tegen FC Grootegast. HS’88 staat op de eerste plaats met 12 punten en Grootegast op de zesde plaats met 7 punten. De wedstrijd stond onder leiding van Mevr M Waringa.
HS’88 staat wel boven aan op de ranglijst maar dit geeft wel enigszins een vertekent beeld, omdat alle tegenstanders in de onderste regionen staan. Deze wedstrijd tegen Grootegast moet nog maar gewonnen worden. Beide partijen hadden het duidelijk gemunt op de winst en zo gingen ze de wedstrijd in. Ze waren goed aan elkaar gewaagd. Toch was het HS’88 die in de 4e minuut een mooie kans kreeg. Een Corner werd genomen door Justin de Groot die Arno Oosterhof wist te bereiken die zich goed vrij speelde en daardoor een dot van een kans  kreeg helaas ging zijn kopbal ver naast. Het verdere verloop van de wedstrijd ging wat op en neer maar leidde niet tot grote kansen. Toch was het HS’88 die in de 39e minuut op voorsprong kwam door een corner die genomen werd door Justin de Groot en keihard werd ingeschoten door Jaap Waijer in de uiterste rechterbovenhoek en onhoudbaar voor keeper Jelmer van Gorp. En daarmee werd het 0-1. Dit was tevens de ruststand en niet onverdiend.
Na de rust ging de strijd gelijk op. Grootegast had zich duidelijk nog niet neergelegd bij de huidige stand. In de 64e minuut schoot de keeper Lukas Wijma de bal weg uit zijn doelgebied die tegen de hand van een speler van HS’88 aankwam. Alles wat Grootegast was schreeuwde moord en brand om een penalty maar scheidsrechter Waringa bleef stoïcijns en wimpelde alle gebaren weg van de spelers van de thuis club. Zij vond het duidelijk dat er geen opzet in het spel was. Grootegast bleef extra druk uitoefenen op het doel van HS’88 maar het leidde niet tot doelpunten mede door het goede keeperswerk van Lukas Wijma. HS’88 kreeg in de 67 minuut ook nog een mooie kans het was Bas Breurken die open voor het doel van Grootegast  de keeper op zijn weg vond. Daarna kwamen er ook nog kansen voor Grootegast maar de verdediging stond zijn mannetje zodat doelpunten werden voorkomen. De laatste kans was nog voor HS’88 maar de keeper voorkwam de 0-2. HS’88 nam de volle winst mee naar Hoogezand waar ze erg blij mee waren.  Het had ook een gelijk spel kunnen zijn gezien de spel verhoudingen in de 2e helft. Scheidsrechter Mevr. Waringa floot een goede wedstrijd en liet zich niet van de wijs brengen en was consequent. HS’88 staat nu vier punten los van nummer twee.