Iepenlaan 89 a
9741GB
GRONINGEN
tel. 050-3646643

Zaterdagmiddag stond de 3e competitiewedstrijd op het programma uit tegen VVK in Groningen. De wedstrijd  begon om 14.30 uur en stond onder leiding van scheidsrechter K. Mustafa.

Voor HS’88 was dit de eerste confrontatie die moest aangeven waar de Paarshemden staan. De eerste twee wedstrijden werden vrij gemakkelijk gewonnen maar VVK heeft meer kwaliteit in het team en daar moest nog maar van gewonnen worden. HS’88 begon goed aan de wedstrijd er werd in de 1e minuut al gescoord door een verdedigingsfout van VVK en het goed doorgaan van Rob Kulsen die gemakkelijk kon scoren 0-1. De trend was gezet. Nog geen 5 minuten later was het Sven Rosevink die open voor de goal de bal overschoot. VVK werd wel wakker geschud en kwam ook tot goede aanvallen. Het was in de 12e minuut toen de twee spitsen met gemak de verdediging van HS’88 openbrak en vrij gemakkelijk de gelijkmaker scoorde 1-1.  Het bleef een open wedstrijd met kansen voor beide partijen. Toch was de eerste mooie kans voor HS’88. Het was in de 16 minuut toen Arno Oosterhof met precisie inkopte maar zijn kopbal werd ook perfect door de keeper van VVK verwerkt tot een corner. De wedstrijd was goed in evenwicht en er werden kleine kansjes gegenereerd maar niet gescoord. De goed spelende Rob Kulsen werd dusdanig geblesseerd aan het hoofd dat hij het veld moest verlaten en werd vervangen door Bas Breuken. HS’88 kwam toch nog voor in de 43e minuut door een doelpunt van Arno Oosterhof die de bal aangespeeld kreeg van Sven Rosevink en de bal in de uiterste linkerhoek schoot buiten bereik van de keeper 1-2. Dit was tevens de ruststand.

De 2e helft zou alles kunnen  brengen beide ploegen gingen voor de winst. HS’88 kreeg in de 48e minuut een corner die werd genomen door Justin de Groot die was ingestudeerd de bal werd op Arno gespeeld die een overstapje deed waardoor Thijmen Ketelaper de bal vrij kon inschieten 1-3. HS’88 kreeg nog een kans in de 50e minuut, het was Bas Breuken die een vrije bal net over schoot. Daarnaar had HS’88 een zwakke periode waardoor VVK druk uitoefende op de goal van HS’88.  De keeper van HS’88 Lukas Wijma moest tot twee keer toe een fenomenale redding doen om een doelpunt te voorkomen. Na de zwakke periode kwam er tocht weer een kans voor  Sven Rosevink in de 65e minuut helaas ging zijn kans net over. Een minuut later kreeg HS’88  een doelpunt om de oren 2-3 en was de wedstrijd weer open. Gelukkig herpakte HS’88 zich goed en werd er toch weer gescoord  een mooie assist van Joey Kats die Sven Rosevink liet scoren 2-4. HS’88 ging goed door en wist de score uit te breiden in de 73e en 75e minuut door de ingevallen Bas breuken die met fraaie acties twee magnifieke goals maakte en de eindstand op 2-6 bracht.  Het was voor het publiek een mooie wedstrijd waar het ook wel 4-8 had kunnen zijn. Het was jammer dat scheidsrechter Mustafa nog een rode kaart moest geven aan Bert Jaap Koch die een zeer grove charge uitoefende op Bas Breuken. En daardoor terecht uit het veld werd gestuurd. Gelukkig kwam Bas er zonder ernstige blessures van af. Scheidsrechter Mustafa floot een goede wedstrijd. HS’88 mocht de volle winst meenemen naar Hoogezand. HS’88 staat bovenaan de ranglijst na drie wedstrijden.  Volgende week speelt HS’88 thuis tegen Noordwolde Iedereen is van harte welkom.