Iwemalaan 8
9365PS
NIEBERT
tel. 0594-549961

Zaterdagmiddag staat de 19e competitie ronde op het programma. HS’88 was te gast in Niebert bij v.v. Westerkwartier.  HS’88 voert de ranglijst aan en Westerkwartier staat op de 10e plaats. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter G-van Duinen.

Om 14.30 uur floot scheidsrechter van Duinen voor de aftrap. Het was vanaf het begin duidelijk dat HS’88 de betere ploeg was. Dit leidde naar een aantal mooie kansen in de eerste helft maar de voorwaartsen van HS’88 lieten de kansen onbenut. We moesten wachten tot de 29e minuut toen Arno Oosterhof scoorde die een assist van Yorick van Dam goed afrondde en de 0-1 op het scoreboard bracht. Voor de rust kreeg Yorick van Dam nog een mooie kans maar werd niet verzilverd. Er werd gerust met 0-1.

De 2e helft het zelfde beeld een goed spelende HS’88 die mooie kansen wist te creëren maar niet werden afgerond. Zowel Stijn van der Veen als ook Yorick van Dam wisten niet te scoren. Toch werd het 0-2 in de 75e minuut door Job Gerds. Ondanks dat er een paar spelers geblesseerd waren en de keeper met vakantie werd er goed gevoetbald. Met name  speelde Jort Oosterhof een zeer goede wedstrijd net als de reserve keeper Tim Douma  die Lukas Wijma moest vervangen en twee doelpunten wist te voorkomen met fantastische reddingen en de nul wist te houden. Jarno Steursma kon ook na een aantal weken weer een halve wedstrijd spelen. In de 87e minuut kreeg Owen Tilman nog een 100% kans maar schoot net naast de paal. Gezien de krachsverhouding en de kansen had HS’88 minimaal 5 goals moeten scoren. Scheidsrechter Van Duinen had wat accurater kunnen optreden er werden forse overtredingen onbestraft gelaten. HS’88 nam de 3 punten mee naar Hoogezand en kwam daardoor weer een stapje dichterbij het kampioenschap. Volgende week speelt HS’88 uit tegen Niekerk.