Noordwolderweg 39
9784PA
NOORDWOLDE GN
tel. 050-3014296

Zaterdagmiddag stond voor HS’88 de zestiende competitiewedstrijd op het programma. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter M.H.M. Meulenbelt. Het was voor v.v. Noordwolde pas de dertiende competitiewedstrijd. Noordwolde stond op de 10e plaats op de ranglijst maar dat geeft een vertekend beeld vanwege deze achterstand in wedstrijden.

HS’88 zit in een goede flow en heeft de laatste vijf wedstrijden geen punt laten liggen en staat riant bovenaan de ranglijst in 4d. HS’88 begon ook nu weer gedreven aan de wedstrijd. Het was dan ook al in de 8e minuut toen Yorick van Dam zijn voorzet door de wind werd meegenomen in de uiterste bovenhoek zag belanden achter  de doelman van Noordwolde 0-1. HS’88 had het betere van het spel wat er toe leidde dat in de 14e minuut een schot van Stijn van der Veen op doel werd geschoten en nog een laatste zetje van Sven Rosevink kreeg en daarmee de stand op 0-2 stond. In de 24e minuut kreeg HS’88 een vrije trap te nemen  op ongeveer 20 meter van de goal van Noordwolde. Justin de Groot nam de vrije trap en trof de doelpaal in de uiterste verre hoek. HS’88 bleef aandringen maar Noordwolde wist ook het strafschopgebied van HS’88 te bereiken maar zonder gevaarlijk te zijn. Er werd gerust met 0-2.

In de 48e minuut kreeg Noordwolde een mooie kans maar het schot van de spits ging net over. HS’88 was steeds de bovenliggende ploeg. In de 60e minuut was het de pas ingevallen Arno Oosterhof die een mooie kans kreeg maar naast schoot. Het werd toch 0-3 door Stijn van der Veen die werd bediend door Sven Rosevink  en goed afrondde. Trainer Mo wisselde op drie plaatsen Yorick van Dam, Sven Rosevink en Rob Külsen werden vervangen door max Hofstra, Job Gerds en Bas Breuken. De paarshemden gingen met dezelfde elan door. In de 75e minuut werd een mooie aanval van HS’88 met  een assist van Bas Breuken aan Arno Oosterhof die de 0-4 scoorde. Remco Kruit werd ook nog gewisseld voor Jaap Waijer. De thuisploeg was gebroken daardoor werd de druk op de goal van Noordwolde steeds groter. Het was 2 minuten later,  weer een mooie aanval van HS’88 via Job Gerds die Bas Breuken kon bereiken en vervolgens de bal in de uiterste hoek schoot 0-5 voor HS’88. Het werd nog erger voor de thuisploeg, toen de goed ingevallen Max Hofstra een mooie assist gaf aan Arno Oosterhof die op zijn beurt de 0-6 langs de goalie van Noordwolde schoot. Dit was tevens de eindstand. Trainer Mo kan tevreden zijn op de resultaten van zijn ploeg. Goed scoren en steeds de nul houden wat wil je nog meer als trainer. Scheidsrechter Meulenbelt had geen gemakkelijke wedstrijd. Hij gaf 6 gele kaarten aan spelers van de thuisploeg en 1 aan HS’88. Volgende week speelt HS’88 thuis tegen FC Grootegast iedereen is van harte welkom.