D-pupillen zaterdag, D1, 1e klasse 10

5 september 2015 10:15

Zaterdag 5 september begon voor D1 de competitie met een uitwedstrijd tegen Valthermond D1.

Ons team bestaat uit een 6 tal jongens die al een jaar in D1 hebben gespeeld. Da andere 8 komen allemaal uit de E pupillen.

Afgelopen weken zijn er al diverse wedstrijden gespeeld voor de beker en ons eigen toernooi. In deze wedstrijden was te zien het verschil van spelen op een groot veld ten opzichte van het kleinere veld bij de e pupillen. Het doel is groter, er wordt gespeeld met 11 spelers ipv 7. Loopafstanden zijn verder. Noem alle verschillen maar op.

Dan nu de wedstrijd tegen Valthermond. Gezien de bekeruitslagen van de tegenstander verwacht de technische staf vandaag 3 punten te behalen.  Na een voorbespreking van de trainer met als belangrijkste thema’s inzet en concentratie volgt er en een korte warming up.

Om exact 10.15 uur floot de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd. Valthermond mocht aftrappen en na even rondspelen lag de bal ook al in ons doel. De verdediging van HS’88 stond nog niet goed en was nog niet geconcentreerd. Via een steekbal kwam de rechtsbuiten van Valthermond op keeper Jasper af en schoot hoog en via de binnenkant van de paal de bal in het doel.

HS’88 had moeite om in de wedstrijd te komen en via enkele mooie lange ballen van de laatste man van Valthermond, kreeg onze tegenstander nog een aantal kansen. Deze werden gelukkig voor ons voorlangs geschoten.

In de loop van de 1e helft kreeg ook D1 wel een aantal kansjes maar zat er geen overtuiging in de schoten op doel. Tot de blessuretijd van de 1e helft. Klok stond inmiddels bijna op 31 minuten. Een mooie pass van Frank op Bas en die scoort beheerst de 1 -1. Een mooie meevaller zo net voor rust.

In de rust wordt teruggekomen op de besproken punten: inzet en concentratie. Tevens worden een aantal wisselspelers ingebracht en schuiven we ons centrum allemaal een linie op. Dit heeft een goede uitwerking. HS’88 D1 speelt met meer inzet. Is geconcentreerder en er wordt af en toe met meer kracht op doel geschoten.  We krijgen diverse kansen (oa. Frank, Bas, Quinten) maar de bal wil er nog niet in. Ook de keeper groeit steeds meer in de wedstrijd en redt een paar ballen waarvan wij niet hadden gedacht dat de keeper die zou stoppen. Dan volgt er 10 minuten voor einde een corner. De bal wordt weggewerkt. En daar staat Justin. De neemt de bal aan en schiet met zijn sterke linkerbeen de bal prachtig van buiten de 16 in de kruising.  Een mooie 1-2 voorsprong.

Nog even 10 minuten volhouden. Dit lukt redelijk makkelijk. Valthermond kan niet meer.

Op basis van 2e helft een meer dan verdiende overwinning. De verdediging heeft de 2e helft niks weggeven. We hadden alleen de 2e helft nog een aantal doelpunten meer kunnen scoren.

Al met al een mooie start van de competitie. Volgende week een thuiswedstrijd tegen Veendam 1894 D2.