Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 KO regio 3

Nieuweweg 6 D
9603BM
HOOGEZAND
tel. 0598-320175

Zaterdagmiddag stond de bekerwedstrijd HS’88 tegen HFC’15 uit Hoogkerk op het programma. Het was de 1e ronde om de KNVB beker voor amateurs. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter S. van der Veen.

Vanaf het begin kon je zien dat HFC een klasse hoger speelt, ze vonden elkaar goed en lieten de bal goed in een hoog tempo rondgaan met splijtende passes. Het was al in de 10e minuut toen de keeper van HS’88 Lukas Wijma de bal uit de rechterbovenhoek moest tikken. In de 10e minuut was het wel raak. Verdedigend was het niet goed bij HS’88 waardoor de spits van HFC gemakkelijk kon inkoppen 0-1. Een minuut later kreeg HFC weer een kans maar Lukas kon een doelpunt voorkomen. HS’88 kreeg in de 27e minuut een eerste kans Het was Klaas Swiersma die op doel schoot maar de keeper van HFC kon het schot pareren. Toch werd het 0-2 door een Froemelgoal  die uiteindelijk nog door een verdediger van HS’88 onbedoeld in het doel werd gewerkt. Na de aftrap werd binnen een minuut de 0-3 gescoord met een mooie aanval die perfect werd afgerond. Vlak voor de rust kreeg HS’88 nog een mooie kans maar de bal ging net voorlangs. HS’88 heeft twee mooie kansen gehad om te kunnen scoren maar de realiteit is 0-3 achter. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust moest uit een ander vaatje getapt worden om een grote nederlaag te voorkomen. Er werden een paar spelers gewisseld bij HS’88 en mede daardoor kwam er wat meer spirit in het team van HS’88. Het was in de 52e minuut toen Sven Rosevink goed door ging en de 1-3 op het scoreboard liet aantekenen. Vervolgens kreeg HS’88 twee mooie kansen in de 56e en 57e minuut Sven schoot net voor langs en de andere kans werd met een reflex van de keeper van HFC uit het doel gewerkt. HFC kreeg in de 68e minuut een hoekschop de spits van HFC kwam goed voor de verdediger en scoorde 1-4. HS’88 deed toch nog wat terug. Het was in de 74e minuut toen Arno Oosterhof, die de bal via een rebound van de keeper van HFC inschoot 2-4. De laatste kans was nog voor HS’88. Het was Jarno Steursma die de bal net voor langs schoot. In de tweede helft had er voor HS’88 wat meer ingezeten. Neem dit mee naar de volgende wedstrijd in Groningen tegen VVK. Deze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter K. Mustava.