Nieuweweg 6 D
9603BM
HOOGEZAND
tel. 0598-320175

Zaterdagmiddag stond de vijfde competitiewedstrijd op het programma. De Fivel uit Zeerijp was de tegenstander. De wedstrijd stond onder leiding  van scheidsrechter J. Boers uit Emmen. Er werd een minuut stilte gehouden voor de wedstrijd i.v.m. het overlijden van een ouders van een speler.

De wedstrijd begon wat aftastend waarbij de spelers van De Fivel wat meer overtuiging in hun spel hadden en daardoor een lichte overwicht. De inzet van HS’88 was beneden peil er werd slordig gespeeld en zonder visie. HS’88 had bij normale inzet gemakkelijk de wedstrijd kunnen winnen van een De Fivel die zeker ook niet goed voetbalde. In de 27e minuut werd het 0-1 door een slechte aanval van HS’88 die werd onderschept door de tegenstander en mooi werd uitgespeeld. In de 36e minuut kreeg HS’88 de kans om gelijk te maken maar het schot van Arno Oosterhof ging voorlangs. Toch werd het in de 44e minuut nog 1-1 door een kopbal van Rens Hartingsveld.

Na de rust begon HS’88 goed aan de 2e helft. Het was in de 65e minuut toen Sven Rosevink 3 meter voor de goal van De Fivel de bal in een lege goal kon schieten maar zijn bal ging hoog over en dan krijg je ze om de oren. Drie minuten later een penalty voor De Fivel omdat een speler van HS’88 de handen in de lucht hield en de bal er tegen aan kreeg. De penalty werd ingeschoten 1-2. De Fivel maakte in de 75e minuut ook nog 1-3 en daarmee was het pleit beslecht voor de paarshemden. In de 79e minuut schoot Yorick van Dam nog de 2-3 in maar daar bleef het bij. Een duur verlies van punten waardoor HS’88 de aansluiting verspeelde. Volgende week speelt HS’88 uit Tegen DVC Appingedam.