VVK tegen HS’88 een leuke wedstrijd voor de neutrale kijker

Iepenlaan 89 a
9741GB
GRONINGEN
tel. 050-5774342

Vandaag speelde HS’88 de vierde ronde van deze competitie tegen VVK in Groningen. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Mustava.

De wedstrijd was verplaatst naar 15.00 uur vanwege de beschikbaarheid van het hoofdveld van VVK. HS’88 begon deze wedstrijd direct goed aan de wedstrijd. Het was in de 10e minuut toen Klaas Swiersema een mooie kans kreeg maar zijn schot zag gekeerd door de keeper van VVK.  In de 13e minuut werd een goal van HS’88 afgekeurd i.v.m. buitenspel. Ondanks het betere spel van HS’88 was het VVK die in de 15e op voorsprong kwam 1-0. HS’88 kwam in de 28e minuut terecht langszij door een mooie aanval. Het was Klaas Swiersema die de bal klaar legt voor Arno Oosterhof die uithaalde vanaf 18 meter met een fantastisch  schot in de uiterste linker bovenhoek 1-1. Nog geen twee minuten later kwam HS’88 op voorsprong, het was Rens Hartingsveld die de bal doortikt naar Sven Rosenvink die vervolgens met een boogballetje de bal in het doel tikte 1-2. Vervolgens kreeg HS’88 drie kansen de doelman van VVK redt met een reflex, vervolgens werd er weer een doelpunt afgekeurd en schoot Sven nog een keer net voor langs. VVK deed ook nog verwoede pogingen om te scoren maar de verdediging kon de poorten gesloten houden. Er werd gerust met 1-2 zeker een terechte stand gezien de kansen.

Na de rust kwam VVK goed uit de kleedkamer dat resulteerde in een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van HS’88 in de 50e minuut. De spits van VVK wist de bal in de uiterste linkerhoek van de goal buiten bereik van Lukas Wijma te schieten 2-2. Een minuut later kreeg Sven een dot van een kans om HS’88 weer op voorsprong te brengen. Hij schoot de bal tegen de keeper van VVK aan. In de 53e minuut kreeg VVK ook een dot van een kans maar de bal raakt de lat en de paal en springt weer uit het doel van Lukas. Vervolgens was het Sven Rosevink die een mooie kans kreeg maar niet scoorde. Het was in de 58e minuut toen Arno Oosterhof de bal doortikte naar Klaas Swiersma die vervolgens de 2-3 scoorde.  Nu moest HS doorzetten maar de goal bleef uit ondanks enkele kansjes. Het was VVK die toch weer het doel vond van HS een scherpe voorzet werd goed ingekopt 3-3. Er moest nu nog een kwartier gevoetbald worden. Deze wedstrijd verdiende een winnaar gezien de kansen moest dit HS’88 zijn maar je weet nooit hoe een bal rolt. In de 76e minuut scoorde de pas ingevallen Miquel Korte maar ook dit doelpunt werd afgekeurd dit was inmiddels het 3e doelpunt die werd afgekeurd. HS’88 bleef drukken wat resulteerde in de 84e minuut 3-4 het was Miquel Korte die via de paal scoorde. In de 87e minuut werd het nog 3-5 door een beauty van Miquel, hij krulde de bal feilloos over en om de keeper heen en de bal belandde in de uiterste bovenhoek een bekeken doelpunt. Dit was tevens de eindstand. Voor de neutrale kijker een mooie en enerverende wedstrijd. Scheidsrechter Mustava floot een goede wedstrijd maar liet zich (te veel) beïnvloeden door de grensrechter. Volgende week speelt HS’88 thuis tegen De Fivel op Super Saturday.