Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 01

Nieuweweg 6 D
9603BM
HOOGEZAND
tel. 0598-320175

Zaterdagmiddag werd de 3e bekerronde gespeeld. Voor HS’88 was dit de thuiswedstrijd tegen plaatsgenoot HSC. Dit is tevens de laatste krachtmeting voor de competitie die volgende week begint.

Vooraf werd een echte derby verwacht tussen twee clubs met historie in de gemeente Midden Groningen. De ene club van meer dan honderd jaar oud en de andere een jongeling van 34 jaar jong.

Scheidsrechter Vonk floot zaterdagmiddag om 14.30 uur  voor de aftrap van deze wedstrijd. De winnaar van deze wedstrijd zal groepswinnaar zijn van poule 2.01.

Vanaf het begin bleek al gauw dat HS’88 de bovenliggende ploeg was. Het was al in de 2e minuut dat HS’88 een corner mocht nemen die vrij gemakkelijk door Sven Rosevink werd ingekopt 1-0. Dit bracht wel even een schok teweeg bij de kraaien. Desondanks bleef HS’88 het betere van het spel hebben. Dit leidde in de 13e minuut tot de 2-0 die wederom werd ingeschoten door Sven Rosevink. Nog geen twee minuten later werd er door Max Martoredjo in de rechterbovenhoek gescoord 3-0. HS’88 bleef aandringen. Het was in de 20e minuut toen Sven Rosevink zijn hattrick kon scoren door de 4-0 aan te laten tekenen. HSC wist in de eerste helft geen enkele kans te creëren. Er werd daarom met 4-0 gerust.

Na de rust bleef HS’88 aandringen. Het werd in de 55e minuut 5-0 weer door Sven Rosevink. De eerste en mooie kans van HSC werd in de 65e minuut gecreëerd maar helaas ging deze mooie kans naast  waardoor het 5-0 bleef. Toch een minuut later in 66e minuut werd het 5-1 via  een corner die  de spits van HSC gemakkelijk kon intikken. HS’88 maakte in de 76e minuut er nog 6-1 van, dit was tevens de eindstand.

Wat een echte derby zou moeten zijn werd voor HSC een uitglijder. Volgende week begint de competitie en dan wordt er weer gestreden om de punten. HS’88 is er klaar voor. Scheidsrechter Vonk floot een goede wedstrijd er vielen 2 gele kaarten verdeeld over beide clubs.

HS’88 start de competitie volgende week in Groningen tegen Amicitia VMC aanvang 15.00 uur en HSC start thuis tegen SV Borger aanvang 14.30 uur.