ODV 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

19 maart 2016 14:30

Caglak, D.

Zaterdagmiddag stond de 20e ronde van dit seizoen op het programma. Dit was voor HS’88 de thuiswedstrijd tegen ODV uit Wijnje Woude Friesland. ODV staat één plaats boven HS’88 met 3 punten meer. Mede daarom is dit een belangrijke wedstrijd om te kunnen stijgen op de ranglijst. Helaas is het niet gelukt. HS’88 begon niet goed aan de wedstrijd, de tegenstander daarentegen wel. Dit leidde al in de 6e minuut tot een 0-1 achterstand door het te slap verdedigen, waardoor 3 aanvallers alleen voor de keeper stonden zonder dat er één verdediger van HS’88 bij was. Bij HS’88 werd iedereen even wakker geschud. Nog geen  minuut later kopte Maurice Huizinga tegen de lat van ODV. Ondanks dat HS’88 wakker is geschud krijgt ODV aanvaller een vrije trap vanaf 30 meter van de goal van HS’88. De bal wordt keihard ingeschoten omdat de keeper Kevin Scholtens op het verkeerde been werd gezet 0-2. In de 27e minuut komt Jeffrey Breeuwsma vlak voor doel van ODV en zou de bal zo in kunnen tikken. Helaas voor HS’88 ging de bal net naast. Er werd gerust met een 0-2 achterstand.

Na de rust begon HS’88 voortvarend, het was Maurice Huizinga die een mooie kans door de goede doelman van ODV zag gekeerd. Helaas bleef het daarbij, ondanks dat HS’88 met veel meer bezieling speelde als in het begin van de wedstrijd. ODV kreeg in de 64e minuut nog een zeer goede kans. Het was Kevin Scholtens die de bal spectaculair uit het doel wist te houden. In de 69e minuut kreeg ODV nog een strafschop omdat een van de spelers van HS’88 de bal tegen de hand kreeg gespeeld. De strafschop werd gemist en daardoor bleef het 0-2 en kon HS’88 niet stijgen op de ranglijst.