0 - 2

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

12 maart 2016 15:30

Warrink, W.G.

Op een zonovergoten sportpark Esserberg stond zaterdag de wedstrijd tussen Be Quick 1887 en HS’88 gepland. Voorafgaande aan de wedstrijd was het voor HS’88 een uitdaging om een selectie van 14 spelers samen te stellen vanwege 2 schorsingen en meerdere blessures dit werd opgevangen door 4 a-junioren.

De wedstrijd werd een tactisch schouwspel waarbij Be Quick het betere veldspel op de kunstgrasmat legde maar HS’88 was een hecht team dat zeer gedisciplineerd speelde en met een aantal snelle omschakelingen gevaar kon stichten. In de 21e minuut begon de aanval van HS’88 centraal achterin bij Jeffrey Breeuwsma die de bal strak langs de zijlijn speelde waarna Mark Stol de achterlijn haalde en de bal strak voor gaf, die goed werd binnen getikt door spits Miquel Korte. Be Quick 1887 had de eerste helft veel moeite om door de hechte verdediging van HS’88 te komen en door de snelle omschakeling kreeg HS’88 een aantal mogelijkheden maar wist deze niet om te zetten tot echte kansen. Pas diep in de tweede helft in de 70e minuut creëerde HS’88 weer een kans uit een counter waarbij de bal werd afgelegd op de debutant en a-junior Matthijs Keizer die geen problemen had met de kans en de bal keurig en beheerst in schoot 0-2. Tijdens het ingezette slotoffensief van Be Quick 1887 kregen ook zij haar eerste echte kans 8 minuten voor het einde van de wedstrijd, hun topscoorder Bart de Boer kreeg een opgelegde kans om het nog spannend te maken maar hij schoot te wild in. Het gehele team verdient een groot compliment voor het vertoonde spel en inzet. Het was een meer dan terechte 0-2 overwinning voor HS’88 dat wederom als team heeft gestreden en weer omhoog aan het kijken is in de 4e klasse D.