3 - 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

13 februari 2016 14:30

Ndjialeu, J.M.

Afgelopen zaterdag moest het 1e elftal aantreden tegen Helpman uit Groningen. Helpman stond op de 2e plaats in de competitie en wij weten dat het een goed voetballende ploeg is.

HS'88 begon georganiseerd te spelen en dit creëerde in de 5e minuut een kans voor HS. Echter nog geen minuut later, door onoplettendheid van de verdediging stond een speler van Helpman frank en vrij voor doel en kon de 1-0 inschieten. In de 1e helft waren het twee goed voetballende ploegen die over en weer kansen kreeg. In de 44 minuut kreeg Danny Wondergem een grote kans voor de gelijkmaker, alleen de bal ging naast.

In de tweede helft zocht Helpman meer de aanval, waardoor het ook grote kansen kreeg. In de 67 e minuut werd het 2-0 door een prachtige aanval van Helpman. In de 68 e minuut mocht Jeffrey Breeuwsma een vrije bal nemen vanaf de zijlijn op ongeveer 35 meter van het doel. Op het moment dat hij de bal schoot, schreeuwde hij een woord dat betekende dat het geen goede bal was, desalniettemin belandde de bal in de uiterste bovenhoek, 2-1. HS had weer hoop, echter vanaf de aftrap maakte Helpman 3-1, HS was blijkbaar nog niet goed bij de les. Hierna kreeg Danny Wondergem in het laatste kwartier nog 3 echt prima kansen, maar zijn vizier stond niet op scherp. Met de stand van 3-1 floot de uitstekende scheidsrechter Ndjialeu de wedstrijd naar het einde. Gezien het spel en de kansen was een gelijkspel zeker terecht geweest.

Aanstaande zaterdag krijgt HS opnieuw de kans om de punten wel te behouden. Zij spelen dan
om 14.30 uur tegen BSVV. Toegang weer gratis.