Verdiende overwinning van HS’88 in en op Pesse

5 december 2015 14:30

Scheidsrechter

Louwes, G

Onbekend

Zaterdag 5 december de uitwedstrijd naar Pesse  de nummer laatst in de 4e klasse D. Echter Pesse had vriend en vijand de vorige week verrast door uit van SVBO te winnen en waren gebrand op de 1e thuis overwinning. Echter ook HS’88 was naar Pesse gekomen om de 3 punten me te nemen naar Hoogezand. Op een redelijk goed bespeelbaar veld waren de twee ploegen het 1e half uur aan elkaar gewaagd, beide teams geen uitgespeelde kansen en veelal balbezit op het  middenveld. Tot in de 26 minuut, Pesse brak door  op links en een voorzet c/q schot die van richting werd veranderd en Pesse zo op een 1 -0 voorsprong kwam. HS’88 zat niet bij de pakken neer en bleef goed gegroepeerd voetbal spelen en dit leidde tot de 1-1 van Maurice Huizinga in de 30e minuut. In de 41e minuut gaf Niels Londeman een goede pass op René Zuidhof die een goede voorzet gaf op Mathijs Hofstra die de 1 -2 liet aantekenen. Dit was tevens de rust stand.

Begin 2e helft was volledig voor Pesse , maar Kevin Scholtens toonde nogmaals aan waarom hij de beste amateur keeper is en hield met fantastische reddingen HS’88 op de been. Na ongeveer 20 minuten was het HS’88 die wat weer het initiatief nam en via Murphy Obasoygen  in de 66e minuut de 1-3 liet aanteken en vlak voor tijd was het Niels Londeman die de eindstand op 1-4 bracht.

Al met al een verdiende overwinning die met een goede teamgeest is behaald.  Dit doorzetten naar a.s. zaterdag 12 december de laatste thuiswedstrijd dit jaar tegen VVAK. Toegang gratis en een ieder is van harte welkom.