2 - 2

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

31 oktober 2015 14:00

Jongeling, A

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd van het 1e elftal tegen ODV (Ontspanning Door Voetbal) uit Wijnjewoude op het programma. Om 14.00 uur floot scheidsrechter Jongeling voor het begin van de wedstrijd. De 1e helft werd door beide ploegen niet het mooiste voetbal gespeeld, de scherpte ontbrak om echt tot scoren te komen. Er werden over en weer wel enkele kansjes gecreëerd, maar tot scoren kwam het niet, ruststand 0-0.

In de tweede helft werd er door HS’88 meer druk uitgeoefend mede door enkele omzettingen in het elftal en naar een omschakeling naar het zogenaamde 4-3-3 systeem. Er kwamen nu ook meer kansen, zoals Maurice en Tjerk die achtereenvolgens alleen voor de keeper kwamen, maar het lukte niet om te scoren. Dat lukt in de 72e minuut wel. De keeper sloeg de bal uit het doel en via een prachtige kopbal van Murphy werd het 0-1. In de 80e minuut schoot Mark Stol de bal in het net, 0-2. Iedereen dacht dat de wedstrijd was gespeeld. HS’88 vergat om de wedstrijd “op slot te gooien” door de voorsprong uit te bouwen. In de 85e  minuut maakte ODV 1-2 en zij kregen weer hoop voor een betere uitslag.  Het werd nog erger voor HS’88. In de 90e minuut werd de bal hard ingeschoten en de bal raakte een arm van een speler van HS’88. Hier was duidelijk sprake van dat de bal naar de arm ging en niet andersom. 9 van de 10 gevallen zou een scheidsrechter hier niet voor fluiten, maar de scheidsrechter van vanmiddag legde de bal op de stip en werd verzilverd door ODV, eindstand 2-2. Vriend en vijand waren het er over eens dat ODV een punt teveel heeft gekregen en dat HS’88 te weinig punten aan deze wedstrijd heeft overgehouden. Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Angelso SC op het programma, aanvang 14.30 uur en de toegang is wederom gratis.