Be Quick 1887 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

17 oktober 2015 14:30

Duinen, G. van

Zaterdagmiddag stond de 7e competitiewedstrijd op het programma thuis tegen Be-Quick uit Groningen. Scheidsrechter van Duinen floot om even over half drie voor het begin van de wedstrijd. Be-Quick had nog iets recht te zetten. De laatste competitiewedstrijd van het vorig seizoen werd met 1-5 verloren van HS’88 in Groningen waardoor Be-Quick de nacompetitie misliep tot grote vreugde van de toeschouwers van GEO uit Garmerwolde.

Be-Quick was vanaf het eerste moment wat sterker door inzet en had ook het betere van het spel. Desondanks kregen beide ploegen in de begin fase enkele kansen. Het was in de 13e minuut toen door slordig balverlies op het middenveld de spits van Be-Quick de 0-1 kon scoren. HS’88 kreeg een mooie kans in de 18e minuut. Het was Mark Stol die keihard in schoot. Hij zag zijn schot geblokt door een reflex van de goed keepende doelman van Be-Quick. Toch was het HS’88 die in de blessuretijd van de eerste helft de gelijkmaker scoorde. Het was een voorzet van links door Niels Londeman waardoor Miquel Korte de bal kon in tikken 1-1.

Na de rust was het spelbeeld gelijk aan de eerste helft waarin Be-Quick het betere van het spel had.  In de 58e minuut was het weer een fout op het middenveld van HS’88, door simpel balverlies,  werd de 1-2 werd gescoord. HS’88 kwam in de 62e minuut  bijna langszij. Het was Aron Oortwijn die vanaf 20 meter een keihard schoot op het doel afvuurde. De goed keepende doelman van Be-Quick wist met een spectaculaire  redding de bal over te tikken. In de 70e minuut kreeg Be-Quick een vrije trap vanaf de linkerkant die door één van de spitsen van Be-Quick onhoudbaar werd ingekopt 1-3. Na dit doelpunt begon HS’88 beter te voetballen waardoor er nog twee mooie kansen werden gecreëerd. Het was Matthijs Hofstra die de bal net naast schot. In de 89e minuut werd de bal net over gekopt door Miquel Korte. Matthijs Hofstra viel in de slotfase uit met een beenblessure. Scheidsrechter van Duinen floot een goede wedstrijd. Volgende week is het beker en inhaal programma. HS’88 is dan vrij.