HS’88 wint thuiswedstrijd tegen SVBO 2-1

SVBO 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

10 oktober 2015 14:30

Pleiter, B.F.

Zaterdagmiddag stond de 6e competitiewedstrijd op het programma. HS’88 moest vanmiddag aantreden tegen SVBO uit Barger Oosterveld bij Emmen. Beide clubs staan in de middenmoot en willen dus graag winnen. Het was eerst even aftasten. Er werden weinig kansen gecreëerd. HS’88 was wel de bovenliggende partij maar ging slordig om met de kansen. Vlak voor rust kreeg HS’88 een geweldige kans maar de keeper van SVBO voorkwam door een geweldige redding een achterstand. Hierdoor werd er gerust met een 0-0 stand.

Na de rust kwam er een heel ander HS’88 op het veld. Een veel fanatieker elftal dan voor de rust. Dit leidde al snel tot een voorsprong. Het was Kevin van der Laan die Tjerk Kalverboer goed in stelling bracht en afrondde 1-0.  Daarna kamen er meer kansen voor HS’88. Het was  Kevin van der Laan in de 55e minuut die de 2-0 aantekende met een keihard schot uit de 2e linie. Nog amper twee minuten later schoot Kevin van der Laan tegen de paal. Het was in de 67e minuut toen Mark Stol de bal net naast kopte. Toch werd er gescoord door SVBO het was in de 75e minuut toen SVBO een vrije trap mocht nemen net buiten het strafschopgebied, de schutter krulde de bal net over de muur waardoor de keeper geen zicht had en de bal heel simpel het doel in ging 2-1.  Je vraagt je af zonder de muur had de goed keepende goalie de bal waarschijnlijk wel gehad. HS’88 kreeg nog twee mooie kansen maar werden niet afgemaakt. Daarentegen kreeg SVBO in de slotfase ook nog twee hele mooie kansen waarbij de doelman Kevin Scholtens van HS’88 alles uit de kast moest halen om de 3 punten in Hoogezand te laten. Het was een mooie en verdiende overwinning. HS’88 staat nu op een gedeelde 4e plaats met 10 punten. Volgende week bent u weer van harte welkom op het sportpark De Kalkwijck als HS’88 thuis speelt tegen Be-Quick uit Groningen.