Helpman 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

26 september 2015 14:30

Hofman, D.

Zaterdagmiddag stond de 4e competitiewedstrijd op het programma. De gasten waren v.v. Helpman uit Groningen die op de tweede plaats staan van de ranglijst met zeven punten. Bij HS’88 ontbraken; keeper Kevin Scholtens en de verdediger Murphy Obasoygen. De gasten begonnen zeer scherp aan de wedstrijd waardoor in de 4e minuut al werd gescoord 0-1. HS’88 kreeg ook kansen in de beginfase maar gingen daar slordig mee om. Helpman was veel effectiever en scoorde in de 14e minuut de 0-2. Helpman speelde sneller zowel verdedigend als ook aanvallend. Dit leidde in de slotfase van de eerste helft tot nog 2 doelpunten voor Helpman. Hierdoor werd gerust met 0-4.

De trainer van HS’88 Michel Dammer heeft in de rust zijn spelers kunnen duidelijk maken dat er uit een ander vaatje moet worden getapt. Het was Mark Stol die na 5 minuten de score opende voor HS’88 1-4. HS’88 kreeg meer kansen. Het was Maurice Huizinga die in de 64e minuut de 2-4 scoorde. Vier minuten later scoorde Jeffrey Breeuwsma door een ongelukkige actie een eigen doelpunt waardoor het 2-5 werd. In de slotfase was het weer Mark Stol die keihard op de paal schot van het doel van Helpman. Het was Helpman die de punten mee nam naar Groningen. De uitslag was enigszins geflatteerd maar de overwinning wel terecht. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen BSVV uit Bovensmilde op het programma.