HS’88 verlies een tikkeltje geflatteerd 1-4

12 september 2015 14:30

Scheidsrechter

Draaijer, E.

Onbekend

Zaterdagmiddag 12 september stond de 2e competitiewedstrijd op het programma thuis tegen Waskemeer uit Friesland. Waskemeer had ook de eerste competitiewedstrijd gewonnen. Na het eerste fluitsignaal van, de goed leidende, scheidsrechter Draaier uit Drachten bleek al gauw dat het speltempo van de Friezen een tandje hoger lag dan die van HS’88. Het was in de 4e minuut toen door een snelle aanval van Waskemeer de spits vrij voor de keeper stond van HS’88 en de 0-1 kon scoren. HS’88 kon ondanks het snelle spel van de tegenstander de schade beperkt houden. HS’88 kreeg zelfs een mooie kans om de gelijkmaker te scoren. Het was Tjerk Kalverboer die in de 43e minuut onder de bal door schoot en daarmee was de kans verkeken. Het werd in de extra tijd voor de rust nog 0-2 door een eigen doelpunt van Wessel Deelstra die de bal wat ongelukkig tegen zijn standbeen aan kreeg.

Het werd duidelijk dat HS’88 een moeilijke 2e helft zou gaan krijgen. Ondanks dat HS’88 redelijk goed speelde werd het toch 0-3 in de 56e minuut door een flitsende aanval van Waskemeer. Het werd zelfs 0-4 door een misverstand tussen middenvelder van HS’88 Andrew Castillo en keeper Kevin Scholten waardoor de bal in het doel klutste. Het was in de 87e minuut toen Kevin van der Laan goed doorging en een tegentreffer scoorde 1-4. Daarna kwam in de laatste 5 minuten HS’88 nog tot twee kansen. Het was Kevin van der Laan die een corner net over kopte en in de laatste minuut kon een verdediger van Waskemeer de bal nog net in een reflex van de doellijn tikken. Gezien de kansen is de uitslag een tikkeltje geflatteerd. Volgende week speelt HS’88 tegen NKVV uit in Dalerpeel provincie Drenthe.