1 - 3

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

5 september 2015 14:30

Pultrum, J.

HS’88 moest voor de eerste competitie afreizen naar Oosterwolde. HS’88 is dit seizoen door de KNVB ingedeeld in de Drentse competitie. Dit seizoen moeten vele kilometers gereden worden. De Griffioen tegen HS’88 stond op het programma. De eerste helft was HS’88 de betere ploeg dit leidde in de 22 minuut tot een 0-1 voorsprong door Kevin van der Laan die na een goede voorzet van Mark Stol scoorde.  Het werd in de 30e minuut 0-2 door Mark Stol die goed de diepte in werd gestuurd door Miquel Korte. Vlak voor rust werd het 1-2 door een ongelukkige bal die tussen de verdediging en de keeper viel.

De 2e helft was het Griffioen die meer tot aanvallen kwam. Hierdoor ging HS’88 meer op de counter spelen. Eigenlijk precies het tegenovergesteld van de eerste helft. De Griffioen werd gevaarlijker met twee goede aanvallen. Maar er werd niet gescoord integendeel zelfs, het was HS’88 die in de 80e minuut na het goed doorgaan van Tjerk Kalverboer op rechts weer Kevin van der Laan met een frommelgoal de 1-3 liet aantekenen. Het was in de extra tijd toen de spits van Griffioen op vijf meter voor de keeper van HS’88 de bal richting de kruising kopte, maar het was Kevin Scholtens die met een reflex de bal uit de uiterste hoek over kon tikken. HS’88 ging met de volle winst naar Hoogezand en daarmee een goede start van deze competitie bewerkstelligde. Volgende week speelt HS’88 thuis tegen Waskemeer. Iedereen is dan van harte welkom op het sportpark De Kalkwijck. De toegang is gratis.