2 - 3

VHK

4e klasse D

3 oktober 2020 14:30

Zaterdag stond voor HS’88 de tweede wedstrijd, in een sfeerloze ambiance zonder publiek, tegen VHK uit St. jansklooster op het programma.

HS’88 begon voortvarend aan de wedstrijd. In de eerste minuut was het al raak, Robin Bakker lanceerde Remco Kruit die de vrijstaande Miquel Korte vond 1-0. Daarna ging de wedstrijd gelijk op, er werden weinig kansen gecreëerd. We moesten wachten tot de 20e minuut het was Max Lourens die de bal kreeg 20 meter voor de goal van VHK, met een goed gericht schot passeerde hij de keeper in de uiterste bovenhoek en daarmee stond het team van Hindrik Snijders met 2-0 voor. Daarna schoot VHK  op de lat na een mooie vrije trap.

Na ruim een 30 minuten spelen mocht VHK weer een hoekschop nemen en dan ontstaat er voor de goal van Lucas Wijma een gevaarlijke situatie zo ook was dit nu was dat het geval. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van een speler van VHK die zag zijn schot van 25 meter van richting veranderen waardoor Lucas Wijma kansloos was 2-1.

Door deze goal kreeg VHK wat meer overwicht en HS’88 was even de weg kwijt waardoor het gevaarlijk werd voor de goal van HS’88. De paarshemden werden wat slordig in balbezit. Deze situatie leidde er toe dat het op slag van rust nog 2-2 werd door niet adequaat verdedigen van de laatste linie kon de buitenspeler van VHK de bal vrij gemakkelijk afgeven aan de spits van VHK met als resultaat vlak voor rust gelijk.

Na de rust bleef HS’88 slordig spelen en VHK maakte daarvan goed gebruik zij vonden elkaar beter en waren veelal aanspeelbaar wat bij HS’88 niet het geval was. Er werden door beide teams geen goede kansen gecreëerd. Toch was het in de 61e minuut toen de spits van VHK vrij op Lucas Wijma af kwam en schoot de bal beheerst langs Lucas 2-3. HS’88 probeerde in de 90e minuut nog langszij te komen, maar de kopbal van Arno Oosterhof werd nog net van de doellijn gehaald en daardoor bleef het 2-3 en stond HS’88 met lege handen.  Komende zaterdag speelt HS’88 uit tegen Tiendeveen.