89'
90'

Groep 3 65

5 september 2020 14:30

De laatste wedstrijd van de Vrouwen 2 werd gespeeld in het laatste weekend van Februari. Corona gooit roet in het eten van het tot dan toe goed presterende team van Silvan van der Tuuk en Eddy Norder. Een intelligente “Lockdown“is wat volgt en alles is onzeker. De tijd verstrijkt en al snel is duidelijk dat de dames in seizoen 2019/2020 niet meer aan spelen toe komen. Er zijn een aantal dames gestopt en er zijn nieuwe bij gekomen.

Zaterdag 5 September is het dan eindelijk weer zover, de eerste, officiële wedstrijd van de Vr2 staat weer op de rol, uit tegen Buinen Vr1 mogen ze hun kunsten weer vertonen. Een zeer uitgedunde selectie reist af naar Buinen, vanwege uiteenlopende redenen mist het elftal 6 speelsters. Vanuit de MO19 wordt het team aangevuld met keepster Dondu Guler. Geen ideale voorbereiding met een selectie van 13 waarvan er 1 nog niet heeft getraind en 1 heeft nog maar 1 training in de benen.

Om 14:30 uur trappen de dames af en het is eerst even aftasten. Al snel is duidelijk dat de paarshemden het overwicht hebben, dit drukken ze echter pas uit in de stand in de 15e minuut als Eline fraai binnenschiet. Buinen heeft de handen vol aan voorhoede van HS’88. De stand wordt uitgebreid naar een 0-5 voorsprong bij rust. Een eigen doelpunt en 2 goals van Jill en nog 1 van Eline brengen die stand op het bord en bij de spaarzame uitbraken van Buinen zijn het middenveld en de verdediging alert. Het staat solide.

Het begin van de 2e helft begint rustig. De eerste 15 minuten is de stand nog steeds 0-5, waarbij Dondu bij een 1 op 1 met de spits van Buinen koel bleef en haar doel schoon kon houden. Het laatste half uur gaat het snel, na de 0-6 van Jill weet Buinen toch een goal te maken. Echter de dames stellen orde op zaken en lopen uit naar een 1-11 eindstand. Wederom 2x Jill, 2x Eline en 1x Mara zijn de doelpuntenmakers. Ondanks de ruime voorsprong is het team blijven voetballen, iets wat uiteindelijk resulteerde in goed lopende aanvallen. Iedereen heeft een verdienstelijke wedstrijd gespeeld waarbij het helemaal niet zichtbaar was dat er vele “nieuwelingen” in het veld stonden. Het stond zeer solide. Het was van beide kanten een zeer sportieve wedstrijd met wederzijds respect.

Smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Gamze Ardic met een knieblessure. Aankomende tijd zal blijken hoe ernstig deze blessure is. Zaterdag 12 september de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Nieuw Buinen om 12:30 uur.