87'

Groep 3 02

16 oktober 2019 19:45

Onbekend

Woensdagavond 16 Oktober trappen onze paarswitte dames van de Vr2 af in een regenachtig Ureterp. De Vr1 van Oerterp is de tegenstander, gezien de statistieken van dit jaar en vorig jaar mogen we het gerust een goede tegenstander noemen, achteraf gezien de beste die we dit seizoen getroffen hebben.

Op een zompig veld, dat nog steeds wordt voorzien van een beste lading regen, trappen we om 19:45 uur af. Oerterp start voortvarend en al in de 3e minuut kijken we tegen een 1-0 achterstand aan. De dames herpakken zich direct en weten in de 8e minuut de gelijkmaker te scoren, Santing weet op aangeven van Middelwijk het net te vinden. HS'88 heeft daarna het betere van het spel echter blijft het gigantisch oppassen voor de voorwaartsen van Oerterp. Vooral nummer 8, de aanvoerder is er eentje die eigenlijk veel te goed is voor een 4e klasse team. Over de gehele avond bekeken verre weg de uitblinker van de avond.

Tot de 31 minuut viel er wat te halen voor onze dames, een aantal kansen werd echter niet verzilverd, daar waar we dat afgelopen weekend wel deden. Na 2 onoplettendheden achterin kijken we in de 33e minuut opeens tegen een 3-1 achterstand aan, waar de nummer 8 van Oerterp zich laat gelden met prachtige loopacties. Met deze achterstand bereiken we de rust.

Na de rust proberen we dichterbij te komen, alleen staan de voorwaartsen weer scherp van Oerterp. In respectievelijk de 58e en 64e minuut scoren de dames van Oerterp de 4 en 5-1. Toch laten we ons niet kisten. Na een mooi opgezette aanval en voorzet van Santing weet Norder de 5-2 binnen te werken. We krijgen kansen op de 5-3 echter valt deze pas in de 73e minuut. Op aangeven van wederom Santing haalt Schuur uit en werkt de 5-3 binnen. Het is zichtbaar dat de dames van Oerterp toch enigzins weer zenuwachtig worden, helemaal als niet veel later Santing de bal onderschept en helaas op de paal ziet belanden.

Na het uitvallen van inmiddels Hedzic en Ardic is de spoeling dun op de bank. Als dan ook nog Santing het veld moet ruimen blijven de paarswitten toch hun 'mannetje' staan en proberen te blijven voetballen ondanks dat ze met 10 dames het moeten rooien. Iedereen probeert nog een stapje bij te doen. Nog een kans op de 5-4 valt helaas niet. Het slotakkoord is wederom voor de dames uit Ureterp. De 6-3 wordt binnen gewerkt.

Helaas een 6-3 verlies, lagen de krachtsverhoudingen dichter bij elkaar dan de stand doet vermoeden. De Friese dames maken 6 goals uit 8 a 9 kansen, uit hetzelfde aantal maken wij helaas op deze avond maar 3. Daarnaast onthield de scheidsrechter ons eigenlijk 2 strafschoppen daar waar hij bij de 4e goal van Oerterp na een handsbal gewoon liet doorspelen. Het is jammer dat er voor een dergelijke goede, gelijkwaardige wedstrijd niet een scheidsrechter op staat die hier ook recht aan doet. Het is helaas niet anders. Onze dames hebben gevochten als Leeuwinnen en goed voetbal laten zien op een slecht veld. Hier kunnen we in de competitie mee verder.

Gelukkig zijn we even vrij aangezien er nogal wat geblesseerden zijn op dit moment. Herstellen en weer oppakken. Wij zijn iig trots op onze dames!!!