HS’88 verliest nipt van koploper Tiendeveen 3-2

Tiendeveen 1

3 - 2

4e klasse D

5 oktober 2019 14:30

De wedstrijd kwam in een redelijk tempo op gang al waren de kansen eerst schaars. Na acht minuten was evenwel Ismaël Ucan dichtbij een treffer maar hij knikte de lange bal van Yoran Duman net buiten de tweede paal naast. Tien minuten later viel wel de openingstreffer. Ismaël Ucan glipte langs zijn tegenstander en schoof de bal vanaf de achterlijn terug op de inkomende Sander Booijink, die de bal langs de kansloze doelman Lucas Wijma binnen schoot (1-0). De gasten hadden kort daarna via een vrije bal van Justin de Groot bijna succes maar doelman Sander Lubbers tikte de bal spectaculair over het doel. Vijf minuten later was het voor Tiendeveen wel weer raak. Ismaël Ucan werd op
snelheid weggestuurd en verscheen vrij voor doelman Wijma, die hij goed omzeilde en de 2-0 binnen schoof. HS ’88 deed niet veel onder voor Tiendeveen maar wist niet veel gevaar te stichten, toch moest doelman Lubbers nog een keer ingrijpen bij een kopbal van Wesley Bakker maar deze was te zacht om de doelman te verontrusten. Kort daarna lag de derde treffer voor de thuisclub ook al in het net. Een snelle aanval met een één tweetje tussen Ismaël Ucan en Jeffrey Boxma werd door de eerst genoemde binnen geschoten door de eerst genoemde, waardoor Ucan al zijn achtste treffer in dit prille seizoen aantekende (3-0).

Na rust had Ismaël Ucan bijna zijn derde treffer aangetekend maar doelman Wijma wist dit moeizaam te verijdelen. Sander Booijink moest zich al kort na rust laten vervangen wegens een blessure en Serkan Unutan kon zijn eerste wedstrijdminuten van deze competitie maken. Hij gaf met een fraaie actie al snel zijn visitekaartje af door in één beweging twee tegenstander weg te zetten en met zijn pass Jeffrey Boxma richting doelman Wijma stuurde. Boxma schoot te gehaast ruim naast waar een breedtepass meer kans op resultaat leek te hebben. In de gelijkwaardige tweede helft dwong Remco Letens doelman Lubbers nog weer tot een prima redding bij zijn uithaal, waardoor de
nul gehandhaafd bleef bij Tiendeveen. Doelman Wijma liet op de andere kant een voorzet van Kadir Tangor los maar hij had geluk, dat Ismaël Ucan de bal precies buiten de paal naast tikte. In 74 ste minuut wisten de gasten toch de 3-1 te scoren. Het was een prachtige uithaal na een hoekschop, die ineens snoeihard diagonaal achter doelman Lubbers werd geschoten door Tjerk Klaverboer. Toen in de 82 ste minuut de 3-2 ook nog werd aangetekend door Wesley Bakker werd het nog een benauwde laatste tien minuten voor Tiendeveen. Doelman Sander Lubbers hield evenwel zijn doel verder  verschoond van een treffer al moest hij nog een keertje optreden na een schot van Jorden Klopstra
maar deze greep hij klemvast uit de hoek. Zelfs had Ismaël nog weer een treffer op zijn schoen maar ook doelman Lucas Wijma capituleerde niet meer. Zo werd het eindsignaal gehaald met een krappe overwinning voor Tiendeveen en mocht de goed leidende scheidsrechter De Klein in kader van “De week van de scheidsrechter” een bos bloemen meenemen naar Surhuisterveen. HS’88 speelt zaterdag thuis tegen SVBO. Iedereen is van harte welkom.