4 - 2

Tiendeveen 1

4e klasse D

7 maart 2020 14:30

Zaterdagmiddag stond zeventiende speelronde op het programma. HS’88 kreeg Tiendeveen op bezoek. HS’88 en Tiendeveen staan op respectievelijk de zesde en zevende plaats op de ranglijst ieder met 23 punten uit 15 wedstrijden. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Joop van Leeuwen.

Het team van Tiendeveen is een fysieke ploeg die harde duels niet schuwt. Het werd dan ook een harde wedstrijd met veel vechtvoetbal. Qua fysieke kracht moest HS’88 het onderspit delven, maar voetballend had de thuisploeg het betere van het spel. De eerste kans in de 4e minuut was voor Tiendeveen direct gevolgd door een dot van een kans in de 5e minuut voor Justin de Groot die voor open doel net langs de paal schoot. HS’88 had duidelijk het betere van het speel na nog een paar mooie kansen voor HS’88 bleef het 0-0 en dat was tevens de ruststand.

Na de hervatting in de 50e minuut kreeg HS’88 een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Het was Arno Oosterhof die de vrije trap nam en met een mooie trap die via een verdediger even van richting werd veranderd en in het doel belandde achter de keeper van Tiendeveen 1-0. Ruim 5 minuten later kreeg HS’88 een penalty die door de net ingevallen Miquel Korte keihard werd ingeschoten 2-0. Een terechte voorsprong voor de thuisploeg gezien de spelverhouding. Toch werd het 2-1 door het slecht verdedigen van de achterhoede van HS’88. Ondanks deze tegenvaller bleef HS’88 toch drukken op de goal van Tiendeveen. Het was in de 65e minuut toen Miquel Korte zeer goed door ging in het strafschop van Tiendeveen en door deze actie creëerde hij zijn eigen kans en werd het 3-1. Normaal gesproken was de winst binnen maar door toch slordig verdedigen in de 72e minuut werd er weer een goal wegegeven door HS’88 3-2. Een minuut later schoot Arno Oosterhof nog op de paal van het doel van Tiendeveen. Het werd toch nog 4-2 in de allerlaatste minuut via de keeper van Tiendeveen belandde de bal achter hem in het net. Het was een terechte overwinning voor HS’88 gezien het spelbeeld.  Er werden 3 rode kaarten gegeven aan een speler en twee stafleden van Tiendeveen voor opmerkingen en gedrag op het veld. Volgende week speelt HS’88 uit tegen VHK uit Sint Jans Klooster.