3 - 3

Wildervank 1

4e klasse D

23 november 2019 14:30

Zaterdagmiddag werd de negende competitiewedstrijd gespeelt thuis tegen v.v. Wildervank HS’88 staat op de vijfde plaats met 13 punten en Wildervank op de vierde plaats met 15 punten. Het was voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd en dat straalde er ook van af. Wildervank begon erg sterk aan de wedstrijd terwijl HS’88 wat zoekende was om wat beter in het spel te komen. HS’88 kreeg in de 2e minuut een domper te verwerken omdat de keeper van HS’88 Lucas Wijma de bal over zijn voet liet rollen en daarmee de 0-1 op het scorebord liet aantekenen. Lucas Wijma een perfecte sluitpost bij HS’88 maakt ook eens een foutje. Jammer maar HS’88 liet zich hierdoor niet beïnvloeden en kwam in de 4e minuut op een gelijke stand 1-1 door een doelpunt van Justin de Groot die de bal perfect inkopte.

In de 6e minuut kreeg Wildervank een penalty de doorgebroken spits werd op de linkerflank binnen de zestien gevloerd. De penalty werd feilloos ingeschoten en daarmee werd de stand  1-2. De beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd. In de 36e minuut kreeg HS’88 een penalty door een handsbal van één van de verdedigers van Wildervank. Miquel Korte verzilverde deze kans en was de stand weer gelijk 2-2. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust gingen beide ploegen nog steeds voor de winst. Het was in de 50e minuut toen een voorzet van Wildervank goed werd ingekopt en daarmee kwam de stand op 2-3 en keek HS’88 weer tegen een achterstand aan. Het duurde niet lang,  in de 56e minuut kreeg HS’88 een hoekschop die door Aron Oortwijn werd genomen en door Stephan Kruit loeihard werd ingekopt en daarmee bracht hij de stand weer op gelijke hoogte 3-3.

In de 74e minuut werd de wedstrijd stilgelegd door scheidsrechter Rozema, omdat een verzoek van de scheidsrechter aan de aanvoerder van Wildervank om de grensrechter te vervangen nog al op zich liet wachten.  De reden voor het vervangen van de grensrechter was dat de scheidsrechter regelmatig het niet eens was met zijn manier van vlaggen. Na tien minuten was er een andere grensrechter en kon de wedstrijd hervat worden. Het werd erg donker waardoor spelen er niet beter op werd. Er kwamen nog twee kansjes één voor Wildervank en één voor HS’88 maar deze werden niet benut waardoor de eindstand remise werd 3-3. Volgende week speelt HS’88 uit tegen Nieuw Balinge.