Vitesse'63 1

3 - 0

4e klasse D

1 februari 2020 14:30

HS'88 had wel iets goed te maken na de 1-8 nederlaag in Hoogezand. De eerste 35 minuten waren beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd, het was dan ook echt wachten wie zal de eerste goal maken. Vitesse zag in de 14 de minuut terecht wegens buitenspel een goal afgekeurd worden. HS'88 had alles goed onder controle en zag gaf weinig kansen weg, Vitesse werd enkele keren dreigend maar vooral door afstandsschoten. HS'88 had misschien wel de grootste kans, Miquel Korte schoot 1 op 1 met de keeper naast. HS'88 werd gevaar lijk uit 2 vrije ballen rondom de zestien meter die de keeper van Vitesse prima keerde. In de 38ste minuut stond de organisatie even niet goed bij HS'88 de Linksback Ivar Knol mocht ongehinderd vanaf een meter of 25 uithalen en verraste iedereen 1-0. Op dat moment had HS'88 het even moeilijk, in de 41 minuut kreeg HS'88 de bal niet uit de eigen zestien meter. en was het Sander van Dijk die de bal ongehinderd binnen kon schieten 2-0. Dit was tevens de ruststand.
Na Rust probeerde HS'88 nog wel de aansluitingstreffer te maken, echter leverde dit geen hele grote kansen meer op. Het was dan ook Vitesse die in de 70 minuut de 3-0 maakt, Johnny Schuttevaar was de doelpunten maker. Na de 3-0 was het Vitesse dat het professioneel uitspeelde. In de laatste 20 minuten was het Lukas Wijma die nog enkele keren prima redde en stond de paal Vitesse nog een keer in de weg.
HS'88 bood prima weerstand tegen de koploper van de 4de klasse D, en had vooral in de eerste 35 minuten zichzelf moeten belonen. Het is zeker geen schande om van deze ploeg te verliezen die deze competitie nog geen wedstrijd verloor. Volgende week wacht de wedstrijd tegen DKB, eerder dit zijn seizoen won HS'88 nog verdiend met 2-3.
Opstelling:
Lukas Wijma, Remco Kruit, Stefan Kruit, Aron Oortwijn, Jarno Steursma, Justin de Groot, Jaap Waijer, Arno Oosterhof, Remco Letens, Miquel Korte en Ruben Oldenburger.
Wissels; Dior Spoor, Pim Dikkema en Semih Ardic
Scoreverloop:
38'' 1-0 Ivar Knol
41'' 2-0 Sander van Dijk
70'' 3-0 Johnny Schuttevaar
Gele Kaarten:
42'' Remco kruit
66'' Aron Oortwijn
70'' Vitesse speler
85'' Vitesse speler
Wissels HS'88:
60'' Pim Dikkema voor Ruben Oldenburger
60'' Semih Ardic voor Remco Kruit.