WVV 1

4e klasse D

25 januari 2020 14:30

Onbekend

Vandaag, zaterdag 25 januaristond de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programmain de 13e speelronde. WVV uit Winschoten was de tegenstander.

Vorig seizoen stonden beide teams ook al twee keer tegenover elkaar. De uitwedstrijd werd door HS’88 met 2-1 verloren, terwijl de thuiswedstrijd met 5-1 werd gewonnen. Kon HS’88 de hogere positie op de ranglijst vandaag omzetten in een overwinning?

De wedstrijd begon afwachtend wat HS’88 betrof. In het eerste kwartier waren de gasten uit Winschoten duidelijk meer in balbezit, zonder echte kansen te kunnen creëren. Het duurde tot de 19e minuut voordat HS’88 voor de eerste keer in kansrijke positie kwam, de inzet van Miquel Korte kwam echter op de bovenkant van de lat. Dit was wel een beetje een kantelpunt in de wedstrijd, want de gastheren drongen steeds nadrukkelijker aan zonder echt gevaarlijk te worden. Verder dan wat halve kansen kwam het in het eerste bedrijf niet. WVV werd vlak voor rust nog even gevaarlijk, maar keeper Lucas Wijma voorkwam dat er achterstand thee moest worden gedronken.

Na de pauze begon HS’88 wat sterker aan het duel. Veelvuldig kwam men voor het vijandige doel, opnieuw zonder uitgespeelde kansen. In de 60minuut kwam Jarno Steursma door en zette de bal beheerst en op maat voor. Miquel Korte stond helemaal vrij en kopte de bal onberispelijk binnen. Onhoudbaar voor de 54 jarige keeper van WVV, die een goede wedstrijd speelde. 1-0 voorsprong in een wedstrijd die tot op dat moment een typische 0-0 wedstrijd was. Natuurlijk probeerde WVV er alles aan te doen om nog de gelijkmaker te maken, maar HS’88 wenste hier uiteraard niet aan mee te werken. Bij HS’88 kwamde van een blessure teruggekeerde Jaap Waijer, Tjerk Kalverboer nog vervangen en Semih Ardic kwam in het veld voor Ruben Oldenburger. HS’88 wist de nipte voorsprong over de eindstreep te trekken en kon zodoende 3 punten bijschrijven aan het totaal. De uitstekend leidende scheidsrechter van Traa kon de kaarten op zak houden in deze sportieve wedstrijd.

HS’88 is nu precies op de helft van deze competitie en staat op een 6e plaats, met een achterstand van 3 punten op de nummer 2. Volgende week staat de return tegen koploper Vitesse’63 op het programma, die met een voorsprong van 8 punten op de nummer 2, fier bovenaan staat. De thuiswedstrijd werd door HS’88 nog met 1-8 verloren, dus de paarshemden reizen 1 februari af naar Koekange om sportieve revanche te nemen.